Sarcina extrauterina (ectopica)

>
Cum se descopera o sarcina extrauterina?

Sarcina extrauterina debuteaza cu aceleasi simptome ca o sarcina normala. Viitoarea mamica prezinta aceleasi semne ale sarcinii ca in sarcina normala: sani sensibili la palpare, oboseala, greata si mictiuni frecvente (nevoia de a merge la toaleta). Cu toate acestea, aparitia menstruatiei ar fi primul semn vizibil.

Chiar daca lipseste de cateva saptamani, pot aparea mici sangerari cu sange de culoare neagra sau maronie negricioasa. Pe masura ce sarcina extrauterina evolueaza, pot apare si alte simptome cum ar fi: durearea abdominala sau pelviana (la aproximativ 6-8 saptamani de la absenta menstruatiei) care se pot intensifica atunci cind gravida se misca brusc sau se incordeaza.

Alte semne ar fi aparitia durerilor in timpul actului sexual, ameteala, senzatia de lesin – aceasta din urma fiind chiar cauzate de o hemoragie interna. Este important de retinut ca aceste dureri nu sunt insuportabile, motiv pentru care multe din paciente nu se prezinta imediat la medic, considerant sarcina ca una normala. Tocmai de aceea, in cele mai multe cazuri, o sarcina extrauterina este diagnosticata la aparitia unei complicatii – ca de exemplu ruperea unui tesut.

In prezent, examenul ecografic permite diagnosticarea sarcinii extrauterine cu mult inainte de aparitia complicatiilor.

Cauzele sarcinii extrauterine

Principala cauza ce poate sta la baza unei sarcini extrauterine poate fi existenta unei trompe uterine anormale care impiedica ca oul fertilizat sa ajunga in uter. Trompa uterina anormala poate aparea in urma unei infectii pelviene, in urma unei interventii chirurgicale la nivelul acesteia sau din cauza existentei endometriozei (prezenta mucoasei uterina in afara uterului).
Alte cauze ale unei trompe uterine anormale pot fi determinate de unele boli inflamatorii pelviene cauzate de infectii cu Chlamydia sau Neisseria Gonorhoae, ce determina aparitia unui tesut inflamat la nivelul trompei uterine.
O alta cauza poate fi o interventie chirurgicala la nivelul trompei uterine sau existenta unei sarcini extrauterine anterioare.
Bolile cu transmitere sexuala: salpingita creste de 5 ori riscul unei sarcini ectopice prin suprimarea cililor care faciliteaza in mod normal deplasarea ovulului in trompa uterina. Infectiile cu chlamydia si cele cu gonococ au devenit mult mai frecvente.
– Peste 50% din femeile cu sarcina extrauterina (SEU) au antecedente de inflamatii sau infectii ale uterului, trompelor uterine sau ovarelor (boala inflamatorie pelvina).
– Utilizarea unui dispozitiv intrauterin (DIU sau sterilet). In ciuda eficicacitatii sale ca metoda contraceptiva, steriletul mareste riscul de sarcini ectopice de 3 sau 4 ori. Atunci cand steriletul contine progesteron, riscul creste de 6 sau 7 ori. Prin indepartarea steriletului, riscul de sarcina extrauterina este diminuat. Daca totusi se instaleaza o sarcina, probabilitatea ca ea sa fie localizata in afara cavitatii uterine (ectopica) este foarte mare.
– Varsta mamei
– Tabagismul este un factor de risc pentru sarcina ectopica. Se pare ca 1 sarcina extrauterina din 5 este in relatie directa cu consumul de tutun.
– Fecundarea in vitro – creste riscul de sarcina ectopica.
– Endometrioza – afectiune caracterizata prin prezenta unui tesut asemanator endometrului inafara localizarii sale normale.
– Interventiile chirurgicale in regiunea abdominala – trompe uterine, ovare, uter, abdomenul inferior si intestin.
– O anomalie de forma a trompelor uterine
– Medicamentele ce stimuleaza ovulatia
– Antecedentele de sarcina extrauterina. Dupa un antecedent, riscul de sarcina ectopica ulterioara este de 10%. Dupa doua antecedente, riscul ajunge la peste 50%.
-Folosirea anticonceptionalelor

Tratamentul sarcinii extrauterine

Sarcina extrauterina se trateaza de regula imediat ce se diagnoticheaza pentru a evita ruptura organelor interne ale gravidei si hemoragii foarte severe.

Tratamentul se alege in functie de precocitatea diagnosticului si de starea generala de sanatate a gravidei.

Tratamentul chirurgical este cel mai des utilizat si considerat cel mai sigur. Se efectuaeza pe cale clasica prin intermediul unei laparoscopii. Trebuie insa mentionat ca aceasta metoda determina cresterea riscului pentru viitoare
In mod normal, imediat dupa fertilizare, oul incepe calatoria vietii catre uter, unde se stabileste prin implantare – si inceapa sa creasca.
In unele cazuri insa, oul fecundat se stabileste in afara uterului, determinand astfel dezvoltarea unei sarcini extrauterine (sau ectopice). Cel mai important risc asociat cu sarcina extrauterina este deteriorarea fertilitatii. O sarcina extrauterina poate distruge una din trompele uterine, reducand astfel sansele unei viitoare conceptii si crescand iar riscul unei noi sarcini extrauterine.

Tratamentul medicamentos – se face prin administrarea unui medicament de tip metotrexat. Acesta este un citoreductor si se administreaza doar sub stricta urmarire a pacientei, in spital. Daca apar complicatii, se apeleaza imediat la tratamentul chirurgical. Atentie: Metotrexatul poate cauza efecte adverse precum greata, indigestia si diareea. Durerea abdominala instalata poate aparea la aproximativ 18% dintre pacientele carora li s-a administrat acest medicament.

Povestea unei mame care a trecut printr-o sarcina extrauterina

Marturia unei preotese din Sibiu

Sunt o fiinţă fericită! Fericită în primul rând pentru că Preabunul Dumnezeu m-a învrednicit să-L cunosc din fragedă pruncie, că a îngăduit să port numele Preasfintei Maicii Sale, apoi că mi-a dăruit bucuria maternităţii, prin cele trei fetiţe minunate: Anastasia (5 ani), Daria (3 ani) şi Nectaria (1 an) şi că în cele mai grele momente ale vieţii m-a purtat El Însuşi pe braţe prin sfinţii Săi, pe care i-a rânduit făcători de minuni şi doctori fără de arginţi tuturor celor care îi cheamă cu credinţă în ajutor.

Am văzut cu ochii mei fapte minunate săvârşite de unii dintre aceşti <> care, deşi mutaţi cu sufletul la cer, n-au uitat de noi cei de pe pământ, ci fie şi-au lăsat trupul îndumnezeit drept altar de închinare izvorâtor de tămăduiri trupeşti şi sufleteşti, fie au lăsat ca prin prăznuirea lor sau prin simpla pomenire a numelui lor, binecredincioşii aflaţi în nevoi, să-şi găsească de îndată izbăvirea. Aş aminti aici pe cei faţă de care nutresc o evlavie mai deosebită datorită grijii lor speciale faţă de noi: Sfântul Mare Mucenic Mina – izbăvitorul de pagube şi aducătorul lucrurilor furate sau pierdute, Sfânta Mare Muceniţa Varvara – patroana copilăriei mele, Sfinţii Mucenici Gurie, Samona şi Aviv (+ 15 nov, Edesa), Sfinţii Rafail, Nicolae şi Irina din Lesbos (+1463; martirizaţi de turci) şi, nu în ultimul rând, SFÂNTUL NECTARIE al Eghinei, grabnic ajutătorul şi aducătorul de blândeţe, pace şi bucurie în case şi în suflete.

Demn de remarcat este faptul că deseori sfinţii ne caută ei pe noi, înainte ca noi să dăm de ei. Aşa s-a întâmplat cu Sfântul Nectarie: “m-a căutat” în anul I de Facultate prin cineva care dorea o traducere succintă a vieţii Sfântului din franceză în română. Atunci auzisem pentru prima dată de acest mare taumaturg dăruit de Dumnezeu grecilor şi întregii lumi. Dar, din păcate, nu l-am pus la inimă. Am luat doar cunoştinţă de existenţa lui şi l-am uitat. Au trebuit să treacă încă 10 ani ca să mă întâlnesc efectiv cu dânsul.

Şi aceasta s-a petrecut pe 19 octombrie 2003, ziua în care am adus-o pe lume pe Daria. Înainte cu câteva ore de a naşte (deşi mai aveam încă o săptămână până la termen), printr-un telefon providenţial, bunele şi grijuliile mele surori mă înştiinţează că Sfântul Nectarie ajută pe toate femeile însărcinate care se roagă lui să nască în mai puţin de o oră. Până în acel moment ştiam despre Sfânt că este vindecător de cancer. Nimic mai mult. Aveam să constat, la scurt timp, că dacă nu-l strigam pe Sfânt în chinurile cumplite ale naşterii, aceasta n-ar fi durat numai 50 minute – spre marea surprindere a mea şi a personalului medical, iar eu nu aş mai fi fost acum în viaţă. Până la orele 22.00 nu am avut nimic, nici o durere. La 22.50 mă aflam deja în faţa miracolului: o fetiţă superbă, cu ten curat rozaliu, blondă, cu ochii albaştri… Nu-mi venea să-mi cred ochilor! I-am pus numele Daria pentru că 9 luni de zile mi-a stăruit în minte numele acestei Sfinte (+19 martie), dar încă pe masa de naştere fiind, nu am rezistat să nu-i făgăduiesc Sfântului Nectarie că dacă Dumnezeu îmi va mai dărui o fetiţă îi voi pune numele lui.

Timpul a trecut …şi în primăvara anului 2005 eram din nou însărcinată. Ce-i drept, aceasta mă luase pe nepregătite. Planurile mele de viitor se îndepărtau unul câte unul, semn că voia lui Dumnezeu era alta. Starea de rău general, greţurile teribile, durerile abdominale m-au îndreptat, vrând-nevrând, spre medicul ginecolog care, în urma unei ecografii, a declarat soţului meu: “Soţia dumneavoastră are o sarcină extrauterină. Trebuie neapărat operată, altfel există riscul ca una din trompe să explodeze, iar doamna să ajungă în stare de şoc la spital. Mâine dimineaţă o voi opera chiar eu. Vă aştept cu o confirmare”. Am rămas cu gura căscată. Nu am putut lua nici o decizie imediată. Şi cum oare aş fi acceptat operaţia când ştiam că aş săvârşi un păcat la fel de mare precum avortul? Am ajuns acasă bântuită de gânduri şi de mustrări de conştiinţă : “Să fie o atenţionare a lui Dumnezeu că nu am primit de la bun început <> cu bucurie, cu linişte, cu recunoştinţă, că m-am întristat, că m-am descurajat? De ce a îngăduit pentru mine această încercare? Sigur, am greşit! Acum ce voi face? Voi avea atâta credinţă încât să merg înainte aşteptând clipa fatală şi lasându-mă cu totul în mâinile Ştiutorului a toate? Te-am mâniat, Doamne, iartă-mă!” – strigam în străfundurile fiinţei mele. Şi mi-am amintit din nou de Sfântul Nectarie. „Îl voi lua ca mijlocitor. El e cel mai potrivit pentru situaţia în care mă aflu. De va voi, va putea preschimba răul în bine…“ – mi-am spus cu o oarecare vioiciune de spirit. M-am aşezat în genunchi şi i-am citit acatistul cu lacrimi, rugându-l stăruitor să-l treacă pe copilaş “pârleazul”, aducându-l în mediul lui propice de dezvoltare. Ce nu e cu putinţă la Dumnezeu? După acest “botez” al conştiinţei m-a împins sufletul să-i făgăduiesc încă o dată că, dacă va decurge totul firesc, copilaşul îi va purta numele, iar minunea o voi propovădui verbal şi în scris ca să cunoască toţi cât de “minunat este Dumnezeu întru sfinţii Săi”. După 48 de ore m-am prezentat cu un bilet de urgenţă la un alt doctor pentru o nouă ecografie. Nu mai aveam cum să stau liniştită acasă. Am intrat cu prioritate, şi, după efectuarea examenului clinic de rigoare, doctorul mi se adresează zâmbind: “Despre ce urgenţă e vorba? Sarcina este absolut normală, la locul ei…Totul e OK”. Am tresărit de uimire… Bătăile inimii mele se armonizau într-un dans înălţător cu bătăile grăbite şi vesele ale micuţei inimioare. Am răsuflat uşurată şi profund mulţumită. Parcă mă întorsesem dintr-o bătălie. Purtam steagul biruinţei obţinute de marele meu binefăcător, Sfântul Nectarie, al cărui nume îmi revenea necontenit pe buze.

A sosit cu paşi repezi şi praznicul Sfântului (9 nov), zi în care am purces spre racla cu părticica din sfintele sale moaşte, adăpostită de Biserica Spitalului TBC din Sibiu. Până în acea zi nu am ştiut că Sibiul are o asemenea avuţie. A avut grijă Sfântul şi de data aceasta să ne cheme la el ca să-l putem “îmbrăţişa” prin rugăciune. Naşterea era programată la sfârşitul lunii, dar mă bucur să cred că Sfinţii Gurie, Samona şi Aviv “s-au înţeles” cu Sfântul Nectarie să aibă şi ei o contribuţie la fericitul eveniment. Am născut chiar de praznicul lor (15 nov), în prima zi a Postului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. La ora 10.00 dimineaţa, când s-au înteţit durerile, m-a sunat sora mea cea mică încredinţându-mă că imediat va începe să citească Acatistul Sfântului Nectarie. La 10.30 punct, când ea a terminat Acatistul, şi-a făcut apariţia “zâna zorilor”, minunata Nectaria, care, printr-un ţipăt unic şi de neuitat, ne dădea de veste că a părăsit întunericul pântecelui matern, dornică de lumina neînseratului soare. Încă nu coborâsem de pe “masa de jertfă” când a trebuit să depun mărturie despre adevăratul nostru Salvamar. “Nectaria sau Nectarina?” – mă întreabă doctorul mirat. “NEC-TA-RIA!” – îi răspund silabisit şi complet epuizată. “Dar ce nume e ăsta? N-am mai auzit…”. Pe moment m-a ispitit gândul să-i dau un răspuns simplu, real şi străin de tainică realitate a comuniunii noastre cu lumea cerească (ex: “în compensarea amărelilor groaznice pe care le-am avut în timpul sarcinii…”), dar conştiinţa nu m-a lăsat: “De la Sfântul Nectarie, care a vindecat-o pe fetiţa mea cea mare de o boală grea şi care m-a ajutat la naştere…” “Cine e? E mort sau viu?” – continuă să mă interogheze uimit doctorul. “Şi una şi alta. E un sfânt al secolului trecut, ale cărui sfinte moaşte se află în insula Eghina din Grecia şi o parte chiar la noi în ţară. A fost profesor, mitropolit, sfânt!…”. “Şi cum comunicaţi: în greacă sau în română? Ştie şi limba română?”. “Ştie toate limbile pământului, domnule doctor!”. “ Ei, lasă-mă! Cum aşa?”. L-am lăsat…, dar în grija Sfântului Nectarie, să-l călăuzească cum ştie el spre adevăr.

Dar să revin la dulcea mea Nectarie, cu câteva remarci: o privesc şi nu mă mai satur. Nu pentru că îi sunt mamă, ci asta o spun toţi cei cu care ne întâlnim. Sper să nu fiu prea îndrăzneaţă dacă afirm că chipul ei are multe în comun cu chipul Sfântului Nectarie: ochii mari, albaştri, extrem de blânzi, sprânceana stângă mai coborâtă decât cea dreaptă, zâmbetul galeş şi suav. “Copiii <> sunt cei mai reuşiţi” – mi-a şoptit odată un preot sibian, tată a 5 copii excepţionali, iar Nectaria a certificat acest lucru. Dumnezeu nu greşeşte niciodată cu noi, dar noi adesea… Dar noi adesea şi iremediabil. Dacă aş fi ascultat de primul glas, aş fi pierdut o comoară mai scumpă decât tot pamântul cu toate bogăţiile lui. Dacă aş fi acceptat condamnabila operaţie şi nu mi-aş fi pus nădejdea în Atotputernicul Dumnezeu, Nectaria acum nu ar mai fi fost. În prezent nu mi-aş mai fi îndulcit văzul, auzul, mintea şi sufletul cu “mierea” îngerească a acestei “albinuţe”, ci m-ar fi aşteptat, fără să ştiu, “cupa” plină de “fiere” a Judecăţii de pe urmă. Slavă Preabunului Dumnezeu, sfinţilor Săi şi îndeosebi Sfântului Nectarie că nu m-au lasat să cad în ispită!

Am amintit mai sus de o altă minune a Sfântului Nectarie şi nu numai a Sfântului Nectarie, ci şi a Sfinţilor Rafail, Nicolae şi Irina: tămăduirea primei noastre fetiţe, Anastasia, diagnosticată de la vârsta de 2 ani cu megadori colon şi constipaţie cronică. Clismele regulate pe care am fost nevoiţi să i le facem tot la 2-3 zile timp de 1 an o înspăimântau şi o aduceau într-o stare critică, cu transpiraţii abundente, tremurături, urlete, lacrimi etc. Supozitoarele cu glicerină nu-şi mai făceau de mult efectul. Pe 27 aprilie 2004 am consultat un medic naturist din Bucureşti, după care am fost şi la racla cu moaştele Sfântului Nectarie de la mânăstirea Radu Vodă. De această dată Dumnezeu ne-a pus credinţa la încercare. Minunea întârzia. Au trecut câteva zile. Eram abătuţi şi nedumeriţi. Am citit de câteva ori, împreună cu fetiţa, Acatistul Sfântului Nectarie şi Paraclisul Sfinţilor Rafail, Nicolae şi Irina. Aflasem de curând că Sfântul Rafail a vindecat o femeie care suferea de constipaţie cronică şi că Sfântul Nectarie “se pricepea” şi la boli intestinale. În marţea luminată, a 3-a zi de Paşti, când sunt sărbătoriţi Sfinţii Rafail, Nicolae şi Irina, Anastasia a făcut la oliţă fără nici o intervenţie din partea noastră. Nici nu apucasem să-i administrăm tratamentul prescris de doctor. Am să redau cu exactitate dialogul pe care Anastasia l-a avut în februarie 2005 cu sora mea cea mică şi pe care l-am notat imediat:

N: – Am auzit că ai facut la oliţă. Vezi că te-au ajutat sfinţii dacă te-ai rugat?
A: – Da! Am visat că a venit la mine şi m-a ajutat să fac şi m-a împins aşa: hmmm!
N: – Cine a venit la tine?
A: – Sfântul Lafail!
N: – Şi cum arăta?
A: – Avea barbă lungă!
N: – Era mic sau înalt?
A: – Înalt!
N: – Şi cum era îmbrăcat?
A: – Ca tati!
(….)
N: – Ia să vedem, care din aceasta icoană?
A: – El! (l-a arătat exact pe Sfântul Rafail).

Se pare că sfinţii lucrează şi “în echipă”. Nu pentru că nu ar fi în stare să se “descurce” individual, ci pentru că le place smerenia, conlucrarea prietenească, intercomuniunea, ca unii ce sunt părtaşi ai Sfintei Treimi – “structura supremei iubiri”.

Şi în anul acesta (2006) Sfântul Nectarie ne-a avut sub oblăduirea sa. În luna iunie ne aflam în staţiunea Govora. Doamna doctor R.I. ne-a primit ca şi cum ne-ar fi cunoscut de când lumea. Asistenta dânsei era însărcinată; mai avea câteva zile şi trebuia să nască. Amabilitatea amândurora ne-a încurajat să orientăm discuţia spre tarâmul duhovnicesc al credinţei. Le-am povestit propria experienţă cu Sfântul Nectarie, sfătuind-o în special pe doamna asistentă să-l cheme în ajutor la naştere. Şi pentru ca să se convingă de cele spuse, le-am dăruit câte o carte cu viaţa, minunile şi Acatistul Sfântului. Apoi am urcat cu fetiţele cele mari la ultimul etaj. În ziua aceea mai aveam de făcut încă o procedură. Dar înainte de a o finaliza, din ispita şi răutatea diavolului care n-a suportat propovăduirea noastră, fetiţele au ieşit cu un minut mai repede. Am auzit în curând ţipete şi inima mi-a fost cuprinsă de nelinişte. Presimţeam că s-a întâmplat ceva rău. Când am coborât, Daria se afla în braţele unei femei care împreună cu doamna doctor R.I. ne-au spus, speriate, că fetiţa a alunecat pe scări şi s-a rostogolit de sus până la parter întocmai “ca un dovleac” şi, spre marea lor surprindere, n-a păţit nimic. Eu însămi am pipăit-o, am scuturat-o, am întors-o “pe toate părţile”: nici o lovitură, nici o vânătaie. Când am părăsit incinta spitalului, a început să zburde ca de obicei. Am ajuns în parc ca să ne întâlnim cu mama, care o avea în grijă pe Nectaria. Şi mama era oarecum tulburată. Ce se întâmplase? În acelaşi timp în care Daria căzuse, în căruciorul în care dormea Nectaria era gata-gata să intre o maşină care virase foarte aproape de banca pe care stătea mama. Câţiva centimetri în plus şi accidentul era inevitabil. Ne-a păzit însă Sfântul Nectarie, drept mulţumire….

Şi încă ceva foarte important: 7 luni de zile Nectaria nu dormea noaptea, iar ziua dormea doar 15-20 de minute. I-am administrat şi Romergan, dar degeaba. Căpătasem o oboseală cronică, vecină cu nebunia. Nu ştiam ce are. Mă scula din oră-n ora, certându-mă parcă… Cauza? Am făgăduit CEVA şi nu m-am ţinut de cuvânt, amânând în permanenţă din diverse motive. În momentul în care am început să scriu, Nectaria a început să doarmă. Concluzia? FĂGĂDUINŢELE FĂCUTE SFINŢILOR TREBUIESC ÎNDEPLINITE IMEDIAT, altfel apar atenţionările.
Binecuvântat eşti Doamne, învaţă-ne pe noi îndreptările Tale! Amin.

Reclame

51 răspunsuri to “Sarcina extrauterina (ectopica)”

 1. super…mi-au dat lacrimile… emotionanta povestea… Doamne Doamne exista si ne ajuta pe toate

 2. cata sperantza imi da povestirea..eu voi trece printr-un FIV si sper sa reuseasca ..ma voi ruga la toti sfintii….ca simt ca nu mai am putere :(((

 3. Ai incercat tratamente alternative?Fiv ramane o alernativa dar foarte pretentioasa scumpa si te termina din punct de vedere psihic si mai ales stresul.Daca vrei mai multe informatii ma gasiti la id-ul :av_alege_viata

 4. Un mesaj extraordinar de frumos care ne umple inimile de incredere si curaj sa putem merge mai departe,pentru ca bunul Dumnezeu este mereu alaturi de noi si ne iubeste pe fiecare. Si eu am avut o astfel de sarcina si nimeni si nimic nu imi va putea lua credinta si increderea in Dumnezeu.

 5. avraamsara Says:

  Ana ma bucur sa afirmi acest lucru cu atata credinta mesajul tau da curaj si altora si ii va incuraja cu siguranta sa isi puna increderea in Bunul Dumnezeu.
  Daca ne ai impartasi povestea ta as fi tare recunoscatoare ma poti gasi la id av_alege_viata sau o poti posta aici ca comentariu

 6. si sarcina mea este extrauterina iar tatal copilului a plecat atunci cand am luat decizia sami schimb doctorul si sa nu renunt la sarcina spune mereu ca am so iau pe urmele fostei lui soti si nam sa am niciodata copii asa ca te rog poti sa te rogi si pt. noi voi apela si eu la sf. cu nadejde sa ai multa sanatate sa te poti bucura de ingerasi tai sai cresti frumos si intelepti la mine ar fi primul daca voieste DUMNEZEU

 7. alina da dea Bunul Dumnezeu ca totul sa fie bine am sa ma rog pt tine sa te ajute bunul Dumnezeu.Mergi la Biserica si spovedestete si Impartasestete fa paraclisul Maicii Domnului daca il ai sau orce alt paraclis si cu multa credinta Dumnezeu te va ajuta.Sa auzim numai de bine draga mea si Dumnezeu sa ti ajute credintei tale.

 8. Ma numesc RALUCA si sunt din BACAU am 28 de ani si as dori sa povestesc despre minunea care mi s-a facut de catre SFANTUL NECTARIE si MAICA DOMNULUI si TOTI CEILANTI SFINTI caci la vreme de necaz si nevoie ne aducem aminte de toti.
  Povestea mea a inceput pe data de 28 ianuarie 2010 cand mi-am facut un test de sarcina (imi doream f mult sa remain insarcinata mai am un baietel de 2 ani si 10 luni, )am asteptat 10 min si bucurie a aparut a doua liniuta f slab vizibila . Eram programata la dr ginecolog la care am mers cu rezultatul analizei de sange beta hcg care avea valoarea de 630 MA CONSULTA CU ECO ENDOVAGINAL SI NU VEDE NIMIC SI ZICE CA E PREA DEVREME PTR A SE VEDEA.IMI DA TRAT PENTRU SANGERARE CARE SA SI OPRIT INCET INCET IAR IN ZIUA RESPECTIVA TESTUL MI-A IESIT POZITIV CLAR.PESTE 2 ZILE IAR ANALIZA CARE SPRE FERICIREA MEA SE DUBLASE ASA CUM AR FI TREBUIT INTRO SARCINA NORMALA 1260beta hcg.MERG IAR LA DR SI IMI ZICE CA ACUM AR TREBUI SA SE VADA DAR CAND PUNE ECOGRAFUL NIMIC.DEJA TRECEAM DE LA O STARE LA ALA.MERG LA SERVICI SI INCEP DURERILE PUTERNICE IN DREAPTA ABIA PUTEAM SA CALC PE PICIOR,A DOUA ZI IAR LA CONTROL SI SPRE NEFERICIREA MEA VEDE PE TROMPA DREAPTA CEVA SUSPECT DE SARCINA EXTRAUTERINA. MA SFATUIESTE SA REVIN PESTE 2 ZILE SA FIE CONVINSA DE CE E, DAR EU INTRE TIMP MERG SI LA DR CHIRURG(LUCREZ IN SPITAL CA ASISTENTA)CARE IMI ZICE SA NU MA GRABESC SA STAU LINISTITA IN PAT POATE O SA FIE BINE.A DOUA ZI IAR LA DR SI DR GINECO A VRUT SA MAI CEARA O PARERE UNUI ALT DR .SE VEDEA CLAR CA PE TROMPA DREAPTA ERA O SARCINA DE 2CM SI MA SFATUIESTE SA FAC METROTREXAT UN MEDICAMENT CITOSTATIC CARE DISTRUGE CELULA IN FORMARE .MA DUC IAU MEDICAMENTUL DAR DISCUTAND CU ALTE PERSOANE AM DECIS SA MAI ASTEPT CA DA TOT FELUL DE REACTII PLUS CA SE POATE SA DUCA LA INFERTILITATE.ACASA MA RUGAM MEREU SF NECTARIE SA FACA O MINUNE SI CU MINE SI SA COBOARE SARCINA DE PE TROMPA SI AJUNSESEM LA O STARE DE DEPRESIE BA PLANGEAM BA IMI REVENEAM SI TOT ASA.CAND AM REPETAT ANALIZA VALOAREA STAGNASE DECI SE OPRISE IN EVOLUTIE EU PRACTIC ASTEPTAM SA SE FISUREZE TROMPA.DR MA SFATUIA IN CONTINUARE SA FAC TRATAMENTUL DAR EU AVEAM O MIE DE PARERI SI NU STIAM CE SA FAC .ANALIZA SCAZUSE PANA LA 700 SI O SUN PE DR SA INTREB DACA ARE SANSE SA SE ELIMINE SPONTAN IAR DR ZICE CA SIGUR NU CA E CAM MARE PTR TRAECTUL TROMPEI.CAND M-AM HOTARAT SA MERG LA SPITAL SA FAC TRAT. STAND DE VORBA CU NISTE COLEGI AM SIMTIT CA SANGEREZ MULT CI CU CHEAGURI DUPA CARE AU DISPARUT DURERILE CARE ERAU F MARI CAND AM MERS LA BAIEA SI MA-M UITAT AM INCEPUT SA PLNG SPUNAND CA ERA COPILASUL MEU SI ACUM NU IL MAI AM .A DOUA ZI ANALIZA SCAZUSE IAR PARCA VAZAND CU OCHII DAR IN TOT TIMPUL ASTA MAMA MEA SE RUGA MULT LA SF NECTARIE SI MAICA DOMNULUI SA FIE BINE .DIN MOMENTUL ELIMINARII NU AM MAI SIMTIT NICI O DURERE.DUPA 6 ZILE MERG LA CONTROL SI II ZIC DR CA NU AM MAI FACUT TRATAMENTUL CA ANALIZA A SCAZUT LA 33 LA CARE EA ZICE CA AM SCAPAT SI CAND MA CONSULTA TOTU IN REGULA NICI MACAR LICHID PRIN CAVITATE SI IMI ZICE:,,SUNTETI SINGURUL CAZ CARE L-AM INTALNIT EU SI COLEGII MEI CU SARCINA EXTRAUTERINA VIZIBILA LA ECO SI SA SE ELIMINE SINGURA ,, IAR EU II ZIC CA SA FACUT O MINUNE SI PENTRU MINE SI EA MA APROBAT .TOATA LUMEA CARE MA INTREBAT NU II VENEA A CREDE CA NU AM FACUT NIMIC INAFARA DE AI CERE AJUTOR SF NECTARIE.SI SPER SA MA AJUTE IN CONTINUARE SA POT RAMANE IAR INSARCINATA CA NE DORIM DIN TOT SUFLETUL.SUNT MULTE DE POVESTITI DIN INTAMPLAREA ASTA DAR NU AM TALENTUL ACESTA.UN LUCRU E CLAR CA TOATA LUMEA SA MINUNAT DE ACEASTA MINUNE.MULTUMESC SF NECTARIE SI LA TOTI SFINTII PENTRU AJUTOR.SPER CA NU V-AM PLICTISIT SI ESTE F CLAR CA RUGACIUNILE AU PUTEREA SA FACA CE DR NU POT.DOAMNE AJUTA

 9. mai sus am scris mai pe scurt ca sa nu plictisesc dar sunt mai multe amanunte pe care nu le-am mai scris

 10. avraamsara Says:

  Bobu nu ai plictisit dar este adevarat Dumnezeu aude rugaciunile noastre daca ne rugam cu credinta iti doresc multa sanatate si un copilas cat mai curand

 11. In ultima perioada am cam uitat de Dumnezeu,recunosc cu mare rusine!El m-a avertizat de 2 ori pana acum cu 2 sarcini extrauterine dar eu nu am facut nimic special pentru asta.Acum ma mai avertizeaza inca o data prin gasirea acestui articol.Multumesc!

 12. avraamsara Says:

  nu ai pt ce Gabriela si multa incredere la Domnul va fi totul bine

 13. anamaria Says:

  buna,am 18 ani mam nascut prin extrauterina la 8 luni prin cezariana,si sunt perfect sanatoasa,mai exista si minuni

 14. BOBU RALUCA Says:

  buna ziua ma numesc raluca si sunt din bacau iar in urama cu cateva luni am mai adaugato marturie despre SF NECTARIE .este marturia in care povesteam ca in februarie am trecut printr-o extrauterina iar cu ajutorul SF am scapat fara nici un fel de tratament.dupa cateva luni mai precis 4 luni am facut histerosalpingografie ptr a vedea ce a determ. sa am extrauterina si s-a constatat ca trompele sunt perfect permeabile si ca pot sa incerc iar sa raman insarcinata dar dr mi-a zis ca riscul de a face extrauterina adica de recidiva este destul de mare.mi-am luat inima in dinti si la o luna test slab pozitiv si deja panica intrase in suflet.ma ruganm mereu SF NECTARIE SI SF FECIOARE MARIA sa fie bine iar cand ma duc la eco dr sa intristat brusc ptr ca iar nu se vedea nimic in uter dar se vedea sigur ca tot pe partea dr am avut ovulatie deci pe aceeasi parte unde am avut extrauterina.am plecat dezamagita si plangand acasa si ma rugam la SF NECTARIE SA MA AJUTE SI SA NU MAI TRREC INCA ODATA PRIN ASTA peste 2 sapt am mers la control (tin sa specific ca aveam aceleasi simtome ca la extrauterina adic ma cam intepa in dreapata destul de tare)minunea se savarsise se vedea sarcina in uter.acum am 3 luni si jum si multumesc BUNULUI DUMNEZEU SI MAICII DOMNULUI DAR SI SF NECTARIE CARE L-AM SIMTIT F APROAPE CARE ARE O PUTERE F MARE SI AJUTA PE CEI CARE II CER AJUTORUL.ACUM AM O LUNA SI JUM DE CAND TOT TREC PRIN TOAT FELIO DE INCERCARI am racit destul de urat la plamani am luat antibiotic de 2 ori si acum tot racita suntdar sper sa nu afecteze bebelusul.multa sanatate la toata lumea si DOAMNE AJUTA SI MULTUMESC DIN SUFLET SF NECTARIE

 15. Raluca laudata fie numele Domnuluimult succes si iti multumesc ca ai impartasit experienta ta cu noi.Sarcina usoara in continuare si sa ne ti la curent cu vesti te imbratisez cu drag

 16. Buna ziua, nici nu stiu cum sa incep, in primul rand m-a emotionat minunea cu sarcina extrauterina ( si celelalte), dar in special aceasta. Din nefericire, dupa multi ani de asteptare am facut FIV, care a fost cu reusita, deoarece s-a prins, dar care la 4 saptamani cand am mers cu durere abdominala la ginecolog mi s-a spus ca este sarcina extrauterina si ca trebuie sa fiu operata de urgenta. Nu a trecut mult de atunci si acum regret ca am facut acea alegere si ma condamn ca daca m-as fi rugat mai din suflet ar fi fost altfel acum. Si mama si sotul meu imi spun sa nu-mi pierd credinta, dar cum sa fac acest lucru cand cred ca eu sunt vinovata de cele intamplate, cand consider si cred ca eu mi-am omorat copilul mult dorit… Incerc sa ma adun dar e tare greu. Tot anul acesta tatal meu a facut un stop cardio respirator, iar medici nu-i dadeau nici o sansa, nu o data ci de 2 ori, dar Dumnezeu a facut minunea de a-l avea si azi cu noi sanatos. De fapt ce doream sa spun e de fapt ca cred in minuni, dar trebuie sa sti cum sa ceri. Sper sa ma ierte bunul Dumnezeu pentru acea decizie. M-am gandit in aceste zile de multe ori daca nu s-ar fi putut intampla minunea, acum stiu daca m-as fi rugat mai din suflet……..

 17. BOBU RALUCA Says:

  buna fetelor.acum sunt insarcinata in 6 luni si am mers sa imi fac morfologie fetala si tot odata sa aflu ce o sa am (speram din tot sufletul sa am o fetita)ca eu mai am un baietel si am aflat ca tot baietel este.vreau sa va zic ca ma apucat asa o stare ciudata de imi venea sa plang si eram f dezamagita.acum ma simt vinovata de ce am gandit si simtit si sunt constienta ca nu am eu dreptul sa ii cer DOMNULUI ce sa imi dea.cred ca am facut un mare pacat si simteam nevoia sa marturisesc si altcuiva

 18. Draga diana imi pare rau sa aud asta mai poti salva cva poti merge la Biserica mai des (poate mergi deja) si este important si sa te spovedesti.Acuma eu nu stiu dc nu ramaii insarcinata dar minuni se pot intampla.La adoptie nu te ai gandit niciodata sau pur si simplu nu8 te ai gandit?Astep sa mai vb si te astept pe forum daca vrei http://alegeviata.actieforum.com/forum.htm

 19. Raluca daca ai s ate spovedesti este bine sa spui si eu credeam ca este baiat si cand am auzit ca este fetita nu mi venea sa cred eram putin socata dar apoi m am obisnuit cu ideea si ma bucuram mult acum am o minune de fata are 6 luni.Daca vrei te astept pe forum http://alegeviata.actieforum.com/forum.htm

 20. Eu am facut a 2 sarcina extrauterina si sant intratament cu Methotrexat si sant terminata sufleteste ca nu am nici un copil. Sper sa nu duca nici-o femeie ce duc eu. Singura speranta mi-a ramas doar in Dumnezeu sa fiu bine in continuare.

 21. Mihaela e foarte dureros prin ce treci mult curaj sa mergi inainte si sa nu ti pierzi speranta , de cate ori ai nevoie poti intra pe blog si te putem susstine virtual.Mult curaj draga mea sa poti merge inainte fiecare avem probleme si dureri sufletesti.

 22. Buna dragele mele am citit povestile voastre,eu sunt din Sibiu de unde e si doamna preoteasca si am pierdut si eu o sarcina,am avut un avort spontan in ianuarie.Intre timp ,am mers la stomatolog sa-mi rezolv unele probleme, pentru ca ne dorim eu si sotul meu sa facem alt copilas. Luna aceasta vad ca mi-a intarziat ciclul iar acuma mi-au aparut niste pete maronii,am facut si un test de sarcina dar este negativ spre dezamagirea noastra dar suntem in asteptare sa vedem ce se intampla.Povestile voastre m-au induiosat si mi-au dat speranta.IO sa incep si eu sa ma rog la Sf Nectarie ,sper sa-mi fie de folos si de ajutor.Va pup pe toate va urez mult curaj si putere si sa auzim de bine.Dana

 23. am uitat sa va spun dar nu am nici un copil, am ramas insarcinata destul de greu ,abia dupa trei ani de cand incercam si n-a fost sa fie ,am 37 de ani,si analizele pe care le-am facut la recomandarea medicului mi-au iesit bine,traiesc cu speranta ca va fi bine.Ma bucur ca „v-am cunoscut” si ca mi-ati dat curaj

 24. Draga Dana ma bucur din suflet ca povestile noastre ti au dat speranta E foarte bine chiar sa te rogi la Sf Nectarie sa nu uiti de Maica Domnului si Ea este grabnic ajutatoare, si mai poti adauga Sf Pariinti Ioachim si Ana, Sf Elizabeta si Drept Zaharia Sf Nicolae ,Sf Stelian( Sf copiilor)Sf Ioan Rusu si toti Sfintii care ii mai cunosti si cu siguranta te Va ajuta Bunul Dumnezeu. Cum este menstruatia ta este regulata sau nu,daca ai o menstra regulata incearca sa stabilesti cu aproximatie cand ovulezi.Ai putea sa te programaez la un ginecolog sa te monotorizeze sa vada daca ovulezi sau nu.Mult succes draga mea si te astept cu drag.

 25. PT BOBU SA STII K NU EXISTA ALTI DUMNEZEI INAFARA DE DUMNEZEUL CEL VIU KARE A FOST ESTE SI VA FI IN VECI PE EL TREBUE SAL SLAVIM NU PE SF NECTARIE K EU UA NAM AUZIT IN VIATA MEA DE SF NECTARIE INSUSI DUMNEZEU SPUNE SA NAI ALTI DUMNEZEI INAFARA DE MINE CITESTE CELE 10 PORUNCI SI SCZ DAK TE SUPAR DAR ASTA E ADEVARUL DUMNEZEU TEA VINDEKT PT K TIA VAZUT DORINTA SI STARUINTA LA EL DAK VREI SA INTELEGI MAI BN CITESTE BIBLIA SI VEI INTELEGE MAI BN SCZ INK O DATA DAR NAM PUTUT TACE LA CEIA CE AM CITIT ASA E EMOTIONANT PRIN CE AI TRECUT SI EU AM PROBLEME NU POT FACE COPII DAR AM CREDINTAN DOMNU K EL POATE FACE MINUNI PT K EL ESTE CALEA ADEVARU SI VIATA DOMNU ISUS SA TE BINE CUVINTEZE SI SATI DEA O FETITA ASA CUM ITI DORESTI

 26. Draga ana uite ca undeva in Vechiul testament este un citat despre un Sfant

  ”Elisei a mai facut inca si alte minuni. Dupa moartea sa, navalira in tara cete de moabiti ca sa prade. Intr-o zi, pe cand niste oameni ingropau un mort, zarira o ceata de acesti jefuitori si, spaimantandu-se, aruncara mortul in mormantul lui Elisei. Indata ce mortul se atinse de oasele lui Elisei, a inviat”(4 Regi 4-6).

  Sfintii exista dar nu e nimeni obligat sa creada fiecare are propria credina, aici noi nu dezbatel idei religioase deoarece ne am lua sigur la bataie si fiecare ar sustine ca el are dreptate.
  Sunt multe cazuri de minuni nu sunt spuse pt a converti pe cineva ci pentru a Premarii pe Dumnezeu.
  Nui nici o problema dar te rog sa nu deviem de la subiect si sa ramanem la discutia noastra despre sacina si durerile de zi cu zi nu ne implicam in probleme teologice.
  Normal toul vine de la Dumnezeu Sfintii sunt doar mijlocitori pt noi.
  Mult succes sa iti daruiasca Domnul copilul Mult dorit.
  Iti spun din proprie experienta eu am probleme legate de fertilitate am fost la medic si mi a dat tratament m am rugat Domnuli Maicii Sale si Tuturor Sfintilor am ramas insarcinata din prima cu toate ca multe femei se chinuiesc cateva luni consecutive sa ramana cu tot cu tratament o prima minune.Pe toata durata sarcinii m am rugat si Maicii Domnului sa aiba grija de copilasul meu (Ea a fost mama si stie ce inseamna a purta un prunc in pantece) si sa mi dea nastere usoara,am nascut in 20 de minute aceasta este minune.Si spun ca Dumnezeu te ajuta si ia inconsiderare rugaciunile Maicii Sale si a Sfintilor.

  Doamne, cel care ai zis oamenilor : „Creșteti și vă înmulțiți și stăpâniți pământul” binecuvântând nașterea de prunci, arată mila ta și acestui copil ce se află încă în pântecele mamei sale, și ajută-l să se nască la vremea de Tine rânduită. Dă-i lui, Doamne, creștere firească, sănătate și putere.

  Aceasta rugaciune am spus o mereu pe parcursul sarcinii si Domnul mi a ajutat.

  Părinte Ceresc, Care porți de grijă păsărilor cerului și înfrumusețezi crinii țarinii, poartă de grijă și acestui copil care n-a văzut încă lumina soarelui. Nu ne părăsi pe noi robii Tăi și ocrotește cu harul Tău pe pruncul acesta al nostru și binecuvântează nașterea lui după mulțimea milostivirii Tale. Amin.

  O, Preaslăvită Maică a lui Dumnezeu! Miluieşte-mă pe mine păcătoasa roaba ta, vino intru ajutorul meu în vremea durerilor mele pe care le rabdă toate fiicele Evei în timpul naşterii. O, ceea ce eşti binecuvântată între femei, adu-ţi aminte cu ce bucurie şi dragoste te grăbeai să ajungi la ruda ta Elisabeta când aceasta a rămas însărcinată şi ce minune s-a arătat cu mama şi cu pruncul din pântecele ei şi, din nesecsts milostivire a ta, dă-mi şi mie, umilei tale roabe, naştere uşoară! Dă-mi harul ca acest copil ce se află lângă inima mea să strige cu bucurie aşa cum Sfântul prunc Ioan s-a inchinat Dumnezeului şi Mântuitorului nostru, Care din iubire pentru noi, păcătoşii, nu S-a ruşinat, ci a aceptat să fie prunc. Bucuria negrăită de care s-a umplut inima ta feciorelnica la naşterea Fiului şi Dumnezeului tău să-mi aline durerea! Mântuitorul tău născut de tine, să mă păzească de moartea care curmă viaţa multor mame la naştere şi să se numere rodul pântecelui meu în rândul aleşilor lui Dumnezeu! Auzi, Preaslăvită Impărăteasă a Cerurilor, smerita mea rugăciune, întoarce faţa ta spre mine şi nu mă ruşina, nădejdea mea, ci acoperă-mă, ajutătoarea creştinilor şi tămăduitoarea bolnavilor cu acoperământul tău in ceasul chinurilor şi al durerilor, ca să mă învrednicesc să cunosc că tu eşti Maica milostiviri şi să slăvesc bunătatea ta, căci tu nu nesocoteşti niciodată rugăciunile celor sărmani şi îi izbăveşti pe toţi cei ce te cheamă în ceasul necazurilor. Amin.

 27. nu vreau sa deviez de la subiect dar eu stiu un singur lucru k isus hristos a luat forma pacatului si sa coborat pe pamant pt noi pacatosi a fost prunc asa e dar a crescut si sia dat viata pt pacatele noastre asta a fost msiunea lui pe pamant pt asta a venit pt noi si zice pt k atat de mult a iubit dumnezeu lumea incat a dat pe singurul sau fiu pt k cine crede in el sa aiba viata vesnica si sa nu piara ioan-3 cu 1 amin eu nu ma contrazic k numi place dar eu cred doar in isus tatal si duhul sfant atat scz dak deranjez cu ceva

 28. buna ziuä, am 25 de ani si locuiesc in madrid de 4 ani sunt casatorita si imi doresc un copil. Am vazut povestile voastre sunt emotionante si pot spune ca mie imi dau sperante. Povestea mea a inceput acum un an cand am avut dureri de burta acceptabile si sangerari usoare asta ma speriat am mers de urgenta la spital si aici mi sa spus ca am avut o sarcina extrauterina care sa aliminat singura,adica afost avort spontan. Nu am urmat nici un fel de tratament doar am mers la consult. Toti au spus ca sunt bine ca pot ramane insarcinata ca nu am avut interventii chirurgicale si totul este bine. Dupa toate astea am ramas dupa un an insarcinata si din nou am avut sarcina extrauterina si am acceptat sa imi faca tratamentul cu metotrexate dar nu a dat rezultate si au fost nevoiti sa intervina chirurgical sa imi scoata o trompa. Sunt distrusa de cand mi sa spus ca o sa fiu operata si acum sunt in soc nu ma pot ridica din pat merg foarte putin si obosesc repede. Ieri am fost externata. Stiu ca DUMNEZEU exista si ne ajuta mie imi ramane doar speranta ca dumnezeu ma va ajuta si pe mine si ca voi avea un bebelus asta imi dorec din toata inima. va multumesc

 29. Ai fost externata la fel ca si mine,si eu am avut tot aceeasi problema…si eu am fost daramata psihic,totul depinde numai de Dumnezeu plus ca multe mamici au facut bebei dupa extrauterina chiar cate doi deci si noi putem avea!!!!Sanatate si sa ne ajute Dumnezeu!

 30. Mihaela este foarte dureros prin ceea ce treci dar cu ajutorul Lui Dumnezeu vei ramane cu siguranta insarcinata,ai credinta, speranta si puterea de a merge mai departe.Draga mea nu stiu ce metode anticonceptionale ai folosit inainte de a vrea copilas dar sa sti ca steriletul e periculos si creste riscul la sarcini extrauterine.Mult succes ai grija de tine si te asteptam cu vestea ceea mare intr o buna zi.

 31. povestirile voastre mi-au dat mult curaj..intradevar minuni exista….multa sanatate si sa va ajute Dumnezeu in toate..

 32. avraamsara Says:

  Andrada minuni se intampla in fiecare zi numai ca nu vrem noi sa le vedem.

 33. Buna, povestile voastre m-au facut sa ma gandesc…nu stiu sigur dar cred ca si eu am o sarcina extrauterina, care de fapt exista dar n-o vede nimeni, am inceput sa ma panichez, azi am inceput sa fac analize si sa consult alt medic, dar stiu un lucru ca imi doresc sarcina daca D-zeu a facut sa raman gravida sigur e pentru ca aceasta minune de copilas trebuie sa vina pe lume. D-zeu m-a supus incercarilor pentru ca merit asta, m-am indepartat de El, stiu ca totul sta in puterea lui. Sunt nerabdatoare sa merg azi la medic, stiu ca D-zeu va face o minune!

 34. PIHA ai fost la medic , ce ti a spus , este totul bine? Sunt nerabdatoare sa aflu ce ti a spus medicul.Mult succes si te astept cu mare drag? Ai incredere in Bunul Dumnezeu, El este mereu langa noi.

 35. dumnezeu sa fie cu voi .am sa va scriu si eu despre o minune dar in momentul cand se va intampla a doua minune a mea ,aceia de a ramane insercinata cu al doilea copil.i-mi doresc tare mult

 36. avraamsara Says:

  Oana mult succes sa ti ajute Bunul Dumnezeu si te asteptam sa ne imartasensti si noua minunea.

 37. buna fetelor,
  si eu am trecut printr-o sarcina extrauterina…este ingrozitor…ne doream un copil, un test de sarcina slab pozitiv, niste sangerari maronii, vizita la medic care ne-a spus ca se vede ceva in uter dar ca e prea devreme si sa mai asteptam, iar in cazul in care voi sangera tare e clar…a trecut o saptaman de stres si chin si rugaciuni si m-am uns cu ulei de la maslu si de la Sfantul Nectarie si totusi dupa cca 7-8 zile am sangerat, am avut dureri, dar durerea sufleteasca a fost mai mare…m-am invinovatit ca n-am crezut destul in puterea si in minunile lui Dumnezeu am zis ca e vina mea pt ca nu am avut destula credinta si am stat cu stres si frica…ma rog am trecut prin toate starile posibile…totusi am sperat, pe undeva se cuibarise gandul ca poate totusi…am sperat si m-am rugat in continuare sa faca Domnul si cu mine o minune…s-au facut atatea minuni si desi eu nu sunt vrednica de una totusi am cerut si m-am rugat si am plans…dupa o saptamana vine vizita la doctor care imi spune ca nu se mai vede nimic, deci e clar…a fost un avort spontan…am plans, m-am intrebat de ce, m-am chinuit si incetu cu incetu am inceput sa ma resemnez, sa accept vointa lui Dumnezeu si sa-I cer ajutorul in continuare…totusi un telefon al doctorului m-a pus putin pe ganduri…cateva zile mai tarziu trebuia sa mai fac o analiza de sange deoarece hormonul de sarcina nu scazuse, dupa cateva zile hormonul crescuse…am fost internata de urgenta, am luat de acasa icoana si cateva carti de rugaciuni, am sunat-o si pe mama si am zis ca numai Dumnezeu ne poate ajuta…printre lacrimi…si am tot sperat si m-am rugat si s-a rugat si mama si s-au rugat si preoti pt mine (niste oameni extraordinari care m-au suistinut) si ziceam ca nu ma va lasa Dumnezeu va face mila si cu mine…Il rugam nu ma lasa sa ajung la avort….eu nu vreau asta…apoi Il rugam sa mor odata cu copilul, dar macar sa nu ajung la operatie…apoi s-au infiripat teorii in mintea mea…ca poate e prea mica sarcina si de aia nu se vede nici in uter, nici pe trompe…si speram…am sperat pana in ultimul moment…vinerea am fost internat, sambata au vrut sa ma opereze, dar am zis ca nu vreau nu sunt de acord, eu nu pot sa fac avort…eu mai astept….am facut ecografii si sambata si duminica…toate la fel…mi-au zis de medicamentul acela care provoaca avortul si am zis ca nu, nu vreau…vreau sa mai astept, nu ma pot obisnui cu ideea…duminica a venit seful clinicii si m-a consultat si mi-a zis si el de medicament si am zis ca nu pt ca eu sper ca sarcina este in uter si am acceptat sa fac o laparoscopie ca sa se uite medicii unde este sarcina…si am zis asta in speranta ca va fi in uter si nu o vad ei…si au zis ca ok facem laparoscopie iar daca sarcina e pe trompe o vor scoate, iar daca e in ficat sau pe peretele uterului va trebui sa iau medicamentul, iar daca este in uter si e prea mica atunci oricum nu este normal…si ma gandeam ihi…sigur…sigur nu o sa iau medicamentul, daca trec de operatie si nu e pe trompe iar daca e in uter, atunci cu ajutorul lui Dumnezeu totu va fi bine si speram…eram programata de Bunavestire la operatie si am sperat asa de mult ca nu ma va lasa Maica Domnului ca imi va da si mie o veste buna…si am intrat in operatie…diagnosticul soc…sarcina extrauterina pe care au scos-o si endometrioza…cauza pt care am avut sarcina extrauterina…endometrioza de altfel destul de grav la mine…urmand sa fac un tratament si apoi inca o operatie….normal ca sentimentele mele au fost confuze si am plans toata noaptea si m-am intrebat de ce? nu ca sa-L trag la raspundere pe Dumnezeu ci ca sa stiu unde am gresit de am primit pedeapsa asta….ma gandeam ca poate e asa suparat Dumnezeu pe mine, incat efectiv m-a lasat sa ajung la avort, apoi am fost revoltata, apoi si diagnosticul de endometrioza destul de grava…vestile erau cat se poate de proaste…dar pe de alta parte am continuat sa sper, sa ma rog, mai timid, mai cu intrebari dar totusi sa ma rog…ma gandeam ca mai bine ramaneam la primul diagnostic de avort spontan…ma gandeam ca nu se poate sa am eu atata ghinion incat la prima sarcina sa fie si avort spontan si extrauterina…am trecut prin toate sentimentele naspa saptamani la rand…si acum incerc sa ma recuperez fizic si psihic dupa operatie…mi-e greu pt ca ma umfla plansul cand ma gandesc la copilul meu, ma gandesc unde am gresit si ce pacat am facut de a trebuit sa il platesc asa…dar Dumnezeu stie mai bine decat noi pt ce a trebuit sa trec prin asta si judecatile Lui sunt drepte, desi noua ne vine greu cate odata….m-am gandit la toate fetele care nici nu se roaga, nici nu postesc, nici nu merg la biserica, sunt si rele si judeca rau pe altii, mai si rad de cei care au icoane si se roaga…si totusi astea au copii sanatosi, au sarcini normale si totul le merge bine in viata…am intrebat timid de ce?! dupa care am zis ca stie El Dumnezeu de ce, dar recunosc mi s-a parut ca nu e corect ca altii care sunt atat de departe de biserica si Dumnezeu sa aibe totul, servicii, copii sanatosi, sarcini normale si eu sa trec prin asta…dar pe de alta parte cine stie judecatile Lui care intotdeauna sunt drepte! si are El motivele Lui pt care a lasat sa se intample asa in lume…
  acum ma intreb ca poate ar fi trebuit sa vb cu un avocat sa fac la notar inainte de operatie o declaratie in care sa spun sa nu scoata sarcina extrauterina….ma gandesc de ce nu a facut Dumnezeu mila si cu mine ca si cu atatea femei care sunt aici si au avut parte de miracole…nu in sensu de a trage la raspundere si in sensul ca mi-as fi dorit si eu….si n-am primit si am ramas cu un sentiment de durere si abandon, desi stiu ca eu spre deosebire de femeile care sunt aici nu meritam acest miracol si de aia nu s-a intamplat…ma gandesc ca poate am fost lasa…dar m-am rugat lui Dumnezeu sa ma ia in operatie odata cu copilul…e groaznic pt ca in zilele alea efectiv nu am mai putut judeca limpede…dupa operatie am avut dureri si sonda din aia si ma gandeam ca poate era mai bun medicamentul si am alungat gandul…pt ca in cazul acela nici macar o sansa nu as fi dat copilului…eu am sperat pana la final ca va fi bine…m-am rugat ca va fi bine, m-am bucurat ca e Bunavestire asa o mare sarbatoare si ca ma va ajuta si pe mine….acum ma gandesc, printre lacrimi si sentimente confuze ca se putea fi mai rau si ca trebuie sa multumesc pt ceea ce am primit ca intotdeauna Dumnezeu lasa un rau mic sa se intample din care poate iesi un bine si mai mare…dar ma gandesc ca totusi decizia a fost a mea de a face acest avort….inainte in situatii de pierdere imi ziceam Domnul a dat Domnul a luat! inclusiv dupa semnele de avort spontan greu am zis dar am ajuns sa zic din inima…si sa ma sper…
  ce imi ramane de facut este sa sper in continuare, sa ma rog nu sa ma fac bine de boala asta, ci doar atat cat sa pot avea si eu un copil sanatos si credincios…asa m-am rugat la Maica Domnului sa ma faca bine numai cat sa am copilul, chiar daca imi raman durerile de la boala si chiar daca apoi revine boala…
  acum sper sa se vindece operatia cu bine si sa raspund bine la tratament, iar urmatoarea operatie sa fie bine si de ce nu sa nu mai vada medicii nici un semn de boala care ar putea duce la o alta sarcina extrauterina…poate totusi Domnul se va indura de mine si imi va darui un copil…cu credinta, cu rugaciune si incredere…si imi pare rau ca m-am revoltat si imi pare rau ca am cartit si imi pare rau ca am luat exemplu pe cei necredinciosi carora le merge bine si sunt infloritori, desi lucreaza in sarbatori mari, nu postesc, nu merg la biserica etc etc (oricum pana la urma nu stiu eu ce se ascunde in sufletul unui om si care e credinta unui om, asa ca nu judec pe nimeni), imi pare rau ca am fost lasa in aceasta incercare sau plata unui pacat cine stie…doar Dumnezeu stie…
  ma scuzati ca v-am plictisit cu ditai epistola, dar trebuia sa imi spun si eu experienta cuiva…

 38. PS inainte sa raman insarcinata ma gandeam ca bine ca n-am luat pastile pt ca scad sansele si am auzit de tot felul de reactii ciudate inclusiv infertilitate…apoi citisem undeva ca de fapt pastilele nu opresc fecundare in sine, ci opresc embrionul din evolutie, provocandu-se un avort de care femeia nici nu stie…ma gandeam bine ca n-am luat ca contraceptiv….dar acum citind mai multe imi dau seama ca daca luam pastile, nu aveam boala asta endometrioza atat de dezvoltata si poate avea o sansa copilul meu…
  sterilet sau asa ceva eu n-am folosit…operatii sau boli care ar fi putut duce la o extrauterina nu am avut…ci acum s-a descoperit endometrioza…ale carei cauza nu sunt cunoscute, cel mai probabil este mostenita…pt ca discutand cu mama tindem sa credem ca si ea sarac sufera de aceasta boala (foarte greu m-a avut doar pe mine, desi n-a folosit nici un mijloc contraceptiv never pt ca si-a dorit copii multi)…
  ce sa zic sper sa ma numar si eu printre fetele care dupa o extrauterina au avut 1 sau chiar 2 -3 copii sanatosi…
  Doamne ajuta! si voua fetelor…eu ma gandeam ca indiferent cum vor decurge lucrurile ce zic medcii, eu tot am sa incerc si am sa fac si eu un pelerinaj la Braul Maicii Domnului pt ca am citit ca multe femei care nu puteau avea copii daca s-au atins de Braul Maicii Domnului au ramas imediat dupa gravide…am citit ca se dau si ceva braulete pe care sa le poarte femeile si multe dintre ele…toate au ramas dupa gravide cu ajutorul Maicii Domnului…
  daca stiti mai multe info va rog postati….
  deci fetelor mult succes si Doamne ajuta! si eu zic sa speram ca ne va ajuta Maica Domnului sa aducem pe lume copii pe care sa-i crestem in credinta cu frica de Dumnezeu. pt ca noi ne dorim acesti copii si vom face tot posibilul ca sa scoatem din ei oameni buni si credinciosi, crestini cu frica de Dumnezeu deci nu se poate sa nu ne ajute Domnul si Maica Sfanta sa avem acesti copii, mai ales ca Lui ii plac copiii…eu zic sa ne rugam asa…eu asa m-am rugat si inainte si nu o sa imi pierd nici acum speranta…poate a fost o incercare…cine stie

 39. avraamsara Says:

  Mia scumpa mea am citit printre lacrimi povestirea ta si din pacate a trecut un milion de ani pana sa primesti un raspuns din partea mea imi cer mii de scuze.Scumpa mea este intradevar foarte trist si cuvintele lasa de dorit,asa este omul cârteste dar Domnul ne intelege daca vede cat de mult ne caim, ne lasam purtati de triste si furie si din pacate uitam de toate lucrurile bune primite de la El si il luam de guler.Scumpa mea sa ti alin durerea nu am puterea sunt om ca si tine , un avort spontan doare enorm dar o intrerupere de sarcina terapeutica doare de un milion de ori mai mult (mai ales ca ti doreai copilul ).Imi pare rau ca inainte de a merge la interventie nu ai fost sa te spovedesti sa te impartasesti si sa ceri sfatul duhovnicului tau si in plus mi se pare oribil ca te au obligat sa renunti, era pe risc propriu.Scumpa multa putere sa mergi mai depare si cine stie sper sa mi dai cat mai de curand o veste buna.Mergi la Biserica si spovedestete si iti vei recapata linistea. Te imbratisez, avraamsara

 40. avraamsara Says:

  Mia nu te insela anticonceptionalele nu te ar fi ajutat,intradevar anticonceptionalele opresc nidarea in cazul unei fecundatii, nici eu nu am luat niciodata pastile sau sa fi folosit cva si totusi am trecut si eu prin avort spontan este ingrozitor de dureros (sufleteste) ai nevoie de antiinflamatoare.Mergi si fa investigatii serioase si sa ti dea tratament adecvat.

 41. Buna Sara,
  multumesc ca mi-ai raspuns…incerc sa imi revin, incerc sa nu ma mai gandesc la ce s-a intamplat pt ca doare prea mult si incerc sa fiu pozitiva si sa privesc inainte, dar sunt un amalgam de sentimente, cert este ca macar m-am „impacat” cu Dumnezeu in sensu ca regret foarte mult ca m-am intrebat de ce eu? de ce mie? si am plans si am cartit (mai ales ca dupa povestea acestea au iesit la iveala si alte pb de sanatate despre care nu stiam: o subfunctie a tiroidei, niste valori ridicate la ficat etc si de aia deja disperam pt ca am fost intotdeauna un om foarte foarte sanatos si in forma)…acum imi pare rau ca nu am privit cu bucurie necazurile astea pt ca Dumnezeu mi le-a dat cu un scop, nu neaparat ca pedeapsa (cum credeam), ci si ca mijloc de apropiere de El mai mult sau ca incercare sa vada daca suntem cu El si la rau si nu numai la bine, imi pare rau si m-am cait ca n-am stiut sa-I multumesc pt toate lucrurile pe care mi le-a dat inainte si nu le-am apreciat (gen sanatate), eu cerand tot altele…
  Am invatat acum sa multumesc si sa apreciez tot ceea ce am: sanatate, parinti si sot, casa, chiar daca e chirie, masina, prietenii si oamenii pe care-i intalnesc, fiecare zi din viata etc…dar asta abia acum recent am inteles si am invatat pt ca sincer am trecut prin niste depresii si stari crunte…
  Am vb cu un preot inainte de interventie si mi-a zis ca daca este extrauterina si se scoate la interventie nu trebuie sa fiu habotnica si sa o privesc ca pe un avort, desi sincer eu asa ma simt si percep situatia si ma simt vinovata indiferent de cum privesc lucrurile – pt putina mea credinta s-a intamplat aceasta, pt ca n-am fugit din spital sa incerc sa duc sarcina la capat asa, dar am fost probabil lasa si nu aveam nici taria, nici credinta necesara si problema la mine era ca nu se stia nimic daca este sarcina extrauterina sau este o sarcina in uter, dar mai mica…si eu am sperat si m-am rugat pana in ultimul moment ca e o sarcina in uter si nu se vede la eco…a fost extrauterina pe trompa si nasol a fost faptu ca dr care m-a operat practic nu mi-a dat de ales a zis ca o scot…desi stia f bine ca nu vreau (ma rog dr aici sunt putin mai ciudati)…
  Oricum am fost si am facut niste investigatii mai amanuntite la alta clinica specializata pe boala mea, pt ca dr de aici imi spuneau ca voi avea nevoie de inca o operatie la cat de grava era boala la mine – ar fi impiedicat si o sarcina normala in uter sa se dezvolte – si spuneau ca va trebui sa iau si tratament hormonal cateva luni si apoi operatia…m-am speriat pt ca e groaznic spitalul si operatie si sonda si durerile si neputinta sa te misti singura in voie si am inceput sa citesc despre boala mea si am intrat si mai tare in despresii si in sperieti, vestile si stirile erau cat se poate de pesimiste…dar la clinica aceasta specializata am dar de un dr in varsta, pensionar, dar care mai practica pt ca nici unul dintre colegii mai tineri nu voiau sa invete si sa se axeze pe endometrioza – dr acesta are 25 de ani experienta pe boala aceasta si operase peste 10.000 de cazuri
  Ei bine el a privit foarte uman si optimist toata situatia, mi-a spus sa nu imi fac probleme pt ca boala mea este mai veche si practic niste ramasite care la operatie s-au curatat, mi-a spus ca odinioara cand am avut boala a luptat organismul meu si-a dat seama ca ceva nu e in regula si a luptat singur impotriva si practic mi-am revenit, m-am insanatosit, mi-a spus ca el nu imi recomanda nici un fel de tratament hormonal sau de alta natura, mi-a spus ca nu imi recomanda alta operatie decat daca in decurs de 6 luni de cand planuim copilul nu raman insarcinata, atunci vrea el sa ma opereze sa vada care e situatia, mi-a spus ca sunt un om sanatos si in forma si sa incerc linistita in continuare sa am copii pt ca totul este in regula cu mine, mi-a spus ca daca in decurs de 1 an de zile nu primeste o poza cu copilul si o vedere o sa imi scrie pe E-Mail sa ma intrebe ce e cu mine…si mi-a mai spus ca trompa cu sarcina in proportie de 60% este nefunctionala, dar ca cealalta trompa este sanatoasa si sa nu imi fac pb. Desigur exista riscul unei a 2 a sarcini extrauterine (pe aceeasi trompa, caz in care va fi extrasa trompa) sau pe cealalta trompa (caz in care va trebui sa iau in calcul metode alternative: de gen operatie de refacere a trompelor sau inseminare artificiala). Sunt cazuri extreme mi-a spus el si eu sper ca la urmatoarea sarcina sa fie totul in regula si sa se dezvolte normal.
  PS: Dumnezeu mi-a dat acum si alte bucurii: valorile tiroidei s-au reglat (desi aprox 4 luni am incercat cu dr tot felu de tratamente, abia acum am reactionat pozitiv la unul dintre ele), valorile ficatului nu trebuie sa ma ingrijoreze (se pare ca am avut o hepatita A in copilarie si pt tot restul vietii anumite valori raman crescute). Deci multumesc la Dumnezeu ca practic mi-a redat in totalitate sanatatea, ca am scapat de o a 2 a operatie si am avut si alte bucurii.

 42. Apropo de anticonceptionale…ma gandeam sa le iau ca tratament pt boala mea(pt ca am citit ca ajuta si vindeca) deci nu ca metoda de contraceptie…dar m-am gandit mai bine si daca nu trebuie sa iau tratament hormonal pt ca asa a zis dr, atunci nu imi voi strica echilibrul hormonal cu pastile anticonceptionale pt ca nu stiu cum va reactiona corpul meu si cat timp voi avea nevoie ca sa isi revina plus ca nu stiu daca voi avea efecte secundare si eu incercand sa ma vindec de endometrioza sa imi inrautatesc starea…
  Deci ai dreptate si m-am decis sa nu le iau (desi le aveam deja cumparate pt ca voiam sa le iau ca tratament hormonal impotriva bolii si a durerilor – pt ca am niste dureri groaznice menstruale acum, dupa operatie)…eu traiesc cu speranta ca organismul meu va stii sa lupte singur impotriva acestei boli si isi va reveni si se va vindeca de la sine (mai ales ca mi-a zis dr ca a reactionat corpul meu ff bine si prompt si ca a luptat singur) deci ma bazez pe Dumnezeu si pe natura ca stie El mai bine de ce am nevoie ca sa ma vindec…si ok beau ceaiuri si incerc sa evit mancarea cu chimicale (desi e fff greu, dar pe cat cu putinta incerc – gen sucuri, dulciuri, supe la plic sau alte chestii sintetice)

 43. avraamsara Says:

  Mia este un subiect foarte delicat , ramai cu o durere in suflet  viata ne rezerva mereu cate cva. Ma cam  indignat  raspunsul  preotului  cum adica habotnica , putea sa spuna altfel dar suna a jicnire nu a incurajare sau mai stiu eu ce.Scumpa mergi la alt preot si spunei ce ai pe suflet si vezi ce te indruma  si eu ma gandesc mereu ce as face daca s ar intampla sa am o asfel de sarcina, acest gand nu mi da pace. Mult succes si cine cu ajutorul Domnului o sa ne dai vestea cea mare.

  ________________________________

 44. avraamsara Says:

  Mia pentru dureri poti  lua nurofen la plicuri sau ibrubofen tot la plicuri se dizolva cu apa si sunt mai eficente impotriva durerii.Cat despre anticoncptionale nu te as sfatuii iti termini ficatul , nu mai spun de alte efecte secundare. Medicamentele antiinflamatoare sunt des folosite in tratarea endometriozei pentru a alunga durerea pelvina.   Pentru endometrioza (calmarea durerilor, reducerea inflamatiei, fertilitate) ca tratamente naturiste sunt bune: -propolis (500 mg x 2/zi)/9 luni (pe 9 luni s-a facut un studiu in care au reiesit rezultate bune pentru fertilitate) – vitex agnus castus (singur sau in combinatie cu alte plante de care nu sunt foarte sigura cum se traduc) – vitamina C (1000 ui/zi)+ vitamina E (1200 ui/zi)/2 luni – exclus cafeaua (habar n-am de ce si nici nu se stie) De remarcat ca toate remediile de mai sus au o actiune medie sau inexplicabila asupra endometriozei. Nu se stie nimic naturist care sa aiba eficacitate 100% asupra acestei boli.

  ________________________________

 45. Buna tuturor ! Nici nu știu cum sa încep pentru ca am o durere mare in suflet . Dupa o relație de 5 ani cu prietenul si iubitul meu am hotărât ca vreau sa am un copil cu el deși el își dorea de mult eu încă eram indecisa. Am lăsat de a luat anticonceptionale si dupa jumate de an am rămas însărcinată . Nu îmi venea sa cred deoarece parca îmi pierdusem speranța deoarece consideram ca a trecut prea mult timp pana sa ramân . Nu știam de extrauterine niciodată nu auzisem de așa ceva pur si simplu credeam ca copiii vin normal mereu . DESI aveam simtomele unei extrauterine eu nu îmi dădeam seama iar abia la primul ecograf la 8 saptamâni mi se spune ca nu este unde ar trebui sa fie si ca e pe o trompa ca trebuie sa ma opereze altfel pot sa mor si totul a fost așa de repede încât am acceptat si m-am trezit fără o trompa si cu o durere mare in suflet simtindu-ma vinovata ca mi-am omorât copilul pt a trai eu . Dupa asta acasă am ajuns sa intru pe internet si sa citesc pe acest site despre sf nectarie si cum a ajutat-o pe doamna preoteasa si ce minuni face . Dupa un an in care am hotărât sa încercam din nou am rămas din nou însărcinată îmi era frica deoarece știam ca puteam sa fac din nou extrauterina . De data asta am mers mai repede la doctor la primele simtome de sarcina dar doctorii îmi puteau face ecografie abia la 6 șapt iar eu aveam doar 4 testele de sânge ieșeau bine dar dintr-o data ma anunța ca nivele de hcg nu mai urca cum trebuie si ca e posibil extra din nou . Merg la ecografie de urgentă si se vede o sarcina pe celălalt tub rămas . Sunt distrusă in tot timpul acesta ma rugam la la sf Maria si îmi Amintisem de sf nectarie si ma rog si la el si decid sa merg la alta opinie la alta ecografie dar din păcate mi se spune ca e extrauterina si mi se administrează o injecția pt a stopa din creștere sarcina si sa fie absorbită da corp . Acum sunt acasă așteptând ca injecția sa își facă efectul si ma simt disperata dar ma rog in continuare la sf nectarie si la sf Maria si nu vreau sa

  îmi pierd speranța de a avea un copil cu omul pe care iubesc . Nu știu cum sa ma rog încât sa ma asculte . Eu știu ca trebuie sa fiu mulțumitoare cu ei pt faptul ca sunt in viața si ca acum sarcina s-a descoperit la timp iar celălat tub cu ajutorul lui Dumnezeu va fi bine si ma rog din tot sufletul ca Dumnezeu sa îmi ierte păcatele si sa îmi dea șansa de a fi mama unui copil pe care ni-l Dorim din suflet . Va doresc din inima tuturor femeilor care îmi citesc acest mesaj si trec prim ASA ceva ca Dumnezeu sa va asculte rugăciunile si sa își facă mila de noi si sa ne dea si noua copii sanatosi iar sf nectarie sa se roage pt noi sa ne facă minunea.Niciodata nu va pierdeti speranța si credință in Dumnezeu ca ne va ajuta ! Va imbratisez !

 46. avraamsara Says:

  Antonela imi pare sincer rau pentru tine , sper din tot sufletul sa gasesti alinare pentru marea durere din sufletul tau.

 47. buna tuturor,nu stiu daca mai intra cineva pe acest blog dar eu abea acum lam descoperit avand si eu probleme.si da intradevar minunile se intampla.pe scurt povestea mea incepe asa in 26 iunie fac un test de sarcina ies 2 liniute dintre care una abea se vedea,bucurie mare,emotii fiind o sarcina care era asteptata de mai mult de patru ani,ziua urmatoare analiza de sange si urma sa aflu raspunsu abea peste 3 zile,ma asteptam sa am cam 3 saptamani de sarcina si spre uimirea mea cand am luat rezultatul era 14,4 au confirmat ca e pozitiv dar sarcina avea undeva pana intro saptamana,am inceput sa simt intepaturi prin burta si bineinteles a inceput frica sa nu fie ceva in neregula dupa inca o saptamana si doua zile repet analiza care acum avea valoarea 548 si am mers la urgente la spital ca incepusem sa am mici pierderi de sange.mau internat ca suspect de sarcina extrauterina am ramas in spital pt noua zile zile in care nu stiam ce sa mai inteleg.un doctor spunea ca e,altul ca e sarcina normala,fiecare cu parerea lui.dupa doua zile de spitalizare cu dureri de burta am pierdut ca un cheag de gelatina ceva,am plans toata noaptea si ma rugam lui dumnezeu sa nu fi pierdut sarcina eu fiind aproape convinsa ca asta sa intamplat si spuneam in gandul meu ca daca maine mai creste nivelul bhcg e doar o minune de la el si feciara maria,si intradevar asa a fost a doua zi beta crescuse cu inca 100 si ceva deci in total ajunsesem la 768 dar din nefericire pt mine in urmatoarele zile valoarea crestea foarte putin si dupa o saptamana ajunsesem cu ea la 928 valoare maxima la care a ajuns,intre timp sa confirmat ca intradevar e sarcina extrauterina iar doctorii spuneau ca sar putea sa ajung la operatie ca sa o elimine dar dumnezeu nu ma lasat nici acum si in alte doua zile valoarea a ajuns la 240 scazand singura fara a face nici un tratament,intre timp eu am venit acasa si trebuie sa ma prezint peste alte doua zile din nou la spital pt a face o alta analiza si alt control sa vedem daca se elimina de tot singura.dar totusi sunt de parere ca poate daca eram cu sufletul mai curat sau poate nu mam rugat eu din tot sufletul cred ca minunea se putea intampla si sarcina ar fi fost la locul ei unde putea sa creasca normal.cu toate astea mutumesc domnului ca nu ma lasat sa ajung la operatie si alte complicatii si sa intamplat totul asa cum e pt mine si asta e minune afland cate lucruri se pot intampla cand ai o sarcina extrauterina.sper doar ca la urmatoarea sa decurga totul normal si sa fie bine ca dumnezeu stie cat de mult iubesc copii si cat de mult imi doresc si totusi parca inca nu imi vine sa cred ca pleaca ca si cum nu ar fi venit niciodata

 48. Foarte frumos si eu am fost opert de o extra sper ca bunu dumnezeu si sf Nectarie sa aiba grija si mila si de mn acum sunt insarcinata sper ca va fi bine la eco

 49. Din pacate sunt in aceeasi situatie ca dvs. Suspecta de sarcina extrauterina. Mai am o fetita de 6 ani si ne dorim tare mult un fratior sau o surioara pt.ea. Sper sa ma ajuta si pe mine putere dumnezeiasca si sa coboare fatul in uter. Oricum mi-a facut bine ca am citit aici aceasta destainuire. Multumesc!

 50. Citesc si nu pot decat sa ma invinovatesc pt toata viata mea. Multe ganduri si fapte negative . Am pierdut 3 sarcini iar asta poate fi o pedeapsa .
  Nu conduc o viata demna .
  Dumnezeu sa ne lumineze caile .

 51. Fetelor am trait si eu printr o sarcina extrauterina asa au spus doctorii initial mie nu mi s a vazut sarcina niciunde eu sunt in anglia am fost la 2ecografe nu s a vazut nimic ei au decis ca este extrauterina am avut de ales intre operatie si metotrexat am ales metotrxatul imi pare rau ca nu am asteptat sa vad ce se intampla si am luat hotarerea asta impreuna cu sotul meu sper dupa cele 6luni sa am o sarcina normala am uitat sa specific ca 2ani nu am ramas gravida ma pregateam sa
  Merg la controale sa vad ce pot face si inainte sa am programarea a aparut minunea care nu a tinut decat o luna …0

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: