Iubire sau tristete

Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele.
Te voi lăuda, că sunt o făptura aşa de minunată” (
Psalmul 138)
                                                            
                                                       
Copil sau ghem de celule?

Majoritatea oamenilor nu ştiu ce se întâmplă în timpul unui avort. Nici femeile care au avortat nu ştiu că de fapt au omorât un copil. Ele „au auzit” că de fapt până în luna a treia este doar un ghem de celule şi nu un om adevărat. Nimic mai fals! Viaţa începe în momentul concepţiei.

Mamelor! După 8 săptămâni când se efectueză avortul, copilul are deja toate organele formate. Simţurile sunt prezente: ei simt durerea şi avortul devine un măcel. Le bate inima dar apoi se opreşte când va fi rupt în bucăţi prin chiuretaj sau prin aspiraţie.

Nu vă lăsaţi înşelate! Avortul nu este soluţia! Infomaţi-vă serios asupra tuturor consecinţelor avortului şi sfătuiţi-vă cu femei care au mai făcut avort. Nu vă lăsaţi copleşite de situaţie indiferent care ar fi aceasta. Dacă Dumnezeu a pus sufletul în copilul din pântecele vostru, El vă poate scoate din valurile mării, oricît de mare ar fi furtuna. Trebuie doar să îi cereţi ajutorul, iar aceasta nu vă costă nimic.

Daca aveti nevoie de un ajutor un sfat sau ceva ma puteti gasi la adresa av_alege_viata@yahoo.com putei intreba deespre orce in legatura cu o sarcina mai multe informatii despre un avort si cum puteti pastra sarcina va astept cu drag

 

Revista statistica: Legatura dintre avort si cancerul mamar va afecta industria asigurarilor

O REVISTA de statistica din Marea Britanie a publicat un articol in care afirma ca legatura dintre avort si cancerul mamar va duce la o “epidemie”. The Actuary, un nume respectat in domeniu, citata de reteaua LifeNews.com, afirma ca Anglia si Tara Galilor vor inregistra o crestere a numarului femeilor afectate de aceasta boala mortala.

Articolul discuta impactul pe care il va avea aceasta legatura asupra asigurarilor de viata si sanatate si asupra industriei sanatatii pana in anul 2029.

The Actuary face referire la concluziile unui studiu realizat de statisticianul Patrick Carroll, care a lansat de curand un studiu evidentiind ca avortul este cel mai important factor in predictibilitatea incidentei cancerului mamar la femei.

Carroll, care si-a publicat previziunile asupra ratei cancerului mamar, luna trecuta, in Journal of American Physicians and Surgeons, a prevazut o crestere considerabila, cu pana la 50,9%, a ratei cancerului mamar in Anglia si Tara Galilor pana in 2029.
Publicatia de specialitate mai atrage atentia asupra faptului ca legatura dintre avort si cancerul mamar poate duce la cresterea numarului cererilor de despagubiri si al litigiilor si apreciaza ca cei implicati in activitatile de planificare familiala si asigurari vor trebui sa dea atentie acestui fenomen.

Karen Malec, presedintele Coalition on Abortion/Breast Cancer, a afirmat pentru LifeNews.com ca aceasta legatura este “o epidemie” si “ va fi costisitoare pentru industria asigurarilor si beneficiari.”

Malec a mai afirmat ca “pacientii bolnavi de cancer vor suferi din cauza comportamentului necorespunzator al celor implicati in strangerea de fonduri pentru tratarea acestei suferinte”. “Strangerea de fonduri pentru [tratarea] cancerului mamar pare a fi foarte profitabila pentru American Cancer Society si alte institutii de profil, care continua sa induca in eroare femeile, cu buna stiinta, negand legatura care exista intre avort si cancerul mamar”, a mai spus presedintele Coalition on Abortion/Breast Cancer.

Malec invinuieste aceste grupari ca dezinformeaza femeile, spunandu-le ca nu exista legatura intre cancerul mamar si avort sau negand efectul protectiv pe care il poate avea o sarcina dusa la termen. (Altermedia)

 

 

Viaţa este un dar de la Dumnezeu; El este Autorul, Creatorul şi Izvorul ei, al vieţii omului, ca şi al întregii biosfere.

Viaţa este un dar şi se cere multiplicat în iubire; în aceasta constă misterul şi ţelul iubirii conjugale. De aceea, alcovul conjugal, ca şi leagăn al iubirii, este ambientul cel mai potrivit pentru zămislirea vieţii.

Viaţa umană se întoarce la Cel ce a dat-o; cel ce se bucură de dar nu poate dispune nici suprima viaţa.

Fiind dar divin, este deplină, depăşind graniţele spaţiului şi timpului; ea este un dar de la început. Nu devine dar pe parcurs. De când Dumnezeu o dă şi tot Dumnezeu o ia, viaţa ramâne un dar. Atentatul la adresa vieţii – în faza ei iniţiala (avortul şi anticoncepţionalele), sau în faza ei adultă (crima), ori finală (suicidul şi eutanasia) sunt atentate la adresa lui Dumnezeu, căci El se dăruieşte pe Sine împreună cu darul.

Atentatul la adresa vieţii este un atentat la adresa lui Hristos. Boala poate fi privită ca o participare la suferinţele lui Hristos. În virtutea chipului lui Dumnezeu din om, uciderea este un atentat la adresa lui Hristos. Iar avortul este o crimă ce-L interesează direct pe Hristos.

A fi sau a nu fi

de Pr. Savatie Bastovoi

Odată cineva m-a invitat să văd un film despre avort. Filmul urma să fie arătat într-o şcoală oarecare. Scopul acestui film era acela de a trezi repulsia faţă de avort, cu alte cuvinte de a opri pe cei care ar fi tentaţi vreodată să facă un avort. Eu nu m-am dus la acest film. Pentru că eu nu aş putea privi un astfel de film.

Mulţi ani în urmă stăteam la o bere cu cineva care tocmai îşi dusese iubita să facă un avort. Eram băieţi de liceu şi lucrul acesta făcea parte din viaţa liceenilor. Mărturisirea acestui om nu avea nimic din teribilitatea şi mostruozitatea unei operaţii chirurgicale filmate. Ceea ce îi rămăsese lui în minte era mâna asudată a iubitei sale de 40 de kilograme pe care el o ducea adormită şi palidă pe străduţa întortocheată din spatele spitalului. Mâna aceea subţire şi neputincioasă semăna pentru el cu o funie legată de gâtul unui animal dus la tăiere. Şi asta n-ar fi fost atât de dureros şi atât de marcant, dacă această mână nu ar fi fost mâna celei pe care el o iubea mai mult decât orice pe lume.

Vremea a trecut şi astăzi nu mai ştiu unde este tânărul acela, iar fata poate că nu şi mai aminteşte decât arareori de această întâmplare din adolescenţă.

Astăzi în orişice oraş te izbeşti de panourile care îţi oferă servicii de obstetrică. În spatele acestor panouri, în hol, sunt întotdeauna câteva femei singure, altele însoţite de partenerul lor, aşteptându şi rândul la operaţie sau amorţite şi palide, aşteptând să-şi revină după anestezic. Fiecare dintre ele are povestea ei, poveste despre care toată lumea încearcă să uite, pentru a nu-şi mai aminti de ea niciodată.

Este curios cum într-o societate în care cultul dragostei şi al tinereţei dezlănţuite se impune cu atâta putere, s-a creat, pe de altă parte, o adevărată fobie în faţa naşterii, care este o urmare firească şi inevitabilă a dragostei. Atunci când o tânără află că a rămas însărcinată ea începe să aibă comportamentul unui om cuprins de cancer. Oameni care sacrifică câte 25-30 de ani din viaţă pentru a bate coridoarele şcolilor, cu toată amărăciunea şi sărăcia pe care o presupune viaţa căminelor studenţeşti, aceeaşi oameni se îngrozesc dintr-odată în faţa gândului de a „sacrifica” doi ani pentru copilul lor care se naşte. Aceasta nu vorbeşte decât despre infantilitatea în care se adânceşte omenitatea de azi, când oameni de 30, 35 de ani umblă cu cursurile xeroxate sub braţ şi tremură de emoţie la gândul dacă vor reuşi sau nu să copieze la examen.

Am spus la început că nu am vrut să văd un film care îmi prezintă un avort pe viu. De multe decenii, Biserica, precum şi unele societăţi filantropice şi medicale încearcă să convingă lumea de faptul că avortul este un omor. Totuşi oamenii sunt prea puţin sensibili la acest lucru. Ei zic că vor să-şi trăiască tinereţea, să-şi trăiască dragostea. Am auzit de nenumărate ori tineri care spun că apariţia unui copil ar duce la încetarea dragostei dintre ei, că grijile le ar rutina viaţa. Tânărul care îşi dusese iubita la chiuretaj nici nu realizase că tocmai comisese un omor, pentru că nici nu ştia ce înseamnă un avort, dar înţelesese că făcuse un păcat împotriva dragostei, că o umilise şi o sacrificase ca pe un animal de carne pe cea pe care o iubea. El îşi dăduse seama că cea pe care el o atingea cu atâta sfială fusese dusă să fie desfăcută şi însângerată de mâinile unui chirurg impersonal şi rece.

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că la Judecată oamenii nu vor fi întrebaţi de păcatele pe care le au făcut fiind biruiţi de fire: nici de beţie, nici de curvie, dar vor fi întrebaţi de ce nu au arătat dragoste. Şi prorocii au avut căderi – cum a fost David, care a violat, neputând rezista în faţa frumuseţii Virsaviei -, dar şi le au asumat. Nu a naşte un copil este păcat, ci a te folosi de o femeie pentru pofta ta. Dar poate că şi această plăcere devine păcat de moarte abia de atunci de când apare gândul de a opri zămislirea care o urmează. Apostolul Pavel spunea că femeia se mântuieşte prin naşterea de fii, dar astăzi credem că oricine îşi asumă să nască pe cel ce s-a zămislit în urma unei iubiri permise sau nepermise ar putea să se mântuiască de păcatul său. Oamenii avortează şi după aceea vin la biserică să-şi ia canon de ispăşire, neînţelegând că nu este un alt canon mai bun pentru păcatul trupesc decât acela pe care Însuşi Dumnezeu l-a rânduit, adică naşterea de fii, cu tot ce presupune ea.

Izvorul vieţii este Hristos. Nimic din ceea ce este nu s-a făcut fără El. Sfântul Macarie Egipteanul vorbea în omiliile sale despre nemăsurata iubire a lui Dumnezeu faţă de făptura Sa. Anume că Dumnezeu, în puritatea şi atotputernicia Sa plină de lumină, nu se îngreţoşează niciodată de om, că El trimite pe Duhul Său cel Sfânt chiar şi acolo unde doi desfrânaţi săvârşesc păcatul şi se atinge de trupurile lor pentru a da naştere unei noi vieţi. Nimeni nu poate zămisli fără Duhul Sfânt. De ce unii oameni drepţi nu pot avea copii şi de ce păcătoşii zămislesc şi avortează? Nu ştim. Ştim numai că oricine se naşte pe lume se naşte de la Dumnezeu şi pentru Dumnezeu. Oricine s-a opus lui Dumnezeu şi şi a omorât copiii pentru a şi face o viaţă mai lipsită de griji a ajuns mai devreme sau mai târziu să-şi ruineze viaţa. Acestea sunt familiile care divorţează, în care mor copiii în accidente sau înecaţi, aceştia sunt bătrânii pe care nu-i mai cercetează propriii copii.

Lumea este fiecare om care trăieşte şi ea capătă sens doar în faţa omului care o contemplă şi o împlineşte prin sine însuşi. Privit în adâncime, privit cu dragoste, nu este nici un om care n-ar fi trebuit să se nască. Şi când zic asta mă gândesc în primul rând la mine şi la tine. Şi cine oare a hotărât pentru noi dacă a trebuit să fim sau să nu fim în această lume? Încă de când eram copil mă surprindeam de multe ori că cercetez oameni necunoscuţi, încercând să-i ghicesc cine sunt şi mai ales ce simt ei în inimile lor. Mă gândeam cum ar fi fost dacă ei nu ar fi fost pe lume, ce ar fi putut fi în locul acelei clipe în care eu i-am privit şi m-am gândit la ei? Până acum rămân la convingerea că fiecare om simte ceva profund în inima sa şi ceea ce simte este, pentru el, cel mai important lucru, este ceea ce dă sens vieţii lui.

Oricine iubeşte trebuie să iubească până la capăt şi să-şi asume tot ceea ce îi scoate înainte dragostea.

Reclame

322 răspunsuri to “Iubire sau tristete”

 1. Buna fetelor, sunt irina am nevoie de un sfat va rog. Luna trecută am avut ciclul pe21, de obicei imi vine exact la 28 zile, dar si luna trecută mi a intarziat 2 zile, numai ca acum nu mi a venit pana azi, dar nu am ca de obicei sanii tari si mariti, ci din contra sunt f. Moi, ma doare putin pe la ovare dar de vreo saptamana, dureri care de obicei ma luau cand imi venea cu 2 zile inaintee. Acum nu am nuci un simtom ca mi ar veni, doar din cand in cand aceste mici dureri . Oare sa fie din cauza unor medicamente ca imi întârzie? Azi am facut test si e negativ. Cate zile e normal sa întârzie ciclul,? Nici nu sunt umflată, nici nu mi a iesit cosuri ca de obicei, nici nu ma dor sanii, de obicei ma dureau inainte cu 10 zile. A patit vreuna sa nu aibă simtome de sarcina si sanii moi, lăsați?si sa fie gravida?oare cat mai tre sa treacă pana vine? Oare sunt si nu iese încă? Va rog , astept un sfat, nu vreau sa fiu tocmai luna asta căci am luat foarte multe medicamente, iar sâmbăta plec in tara cu avionul.. Sunt tare confuza.

 2. Sunt iarasi Irina, specific ca sunt într-a 33 zi de ciclu, si de obicei imi venea a 29- zi, dar cu o zi inainte deja aveam roz, ma dureau tare sanii. sper sa intelegeti întrebarea mea: cate zile e normal sa întârzie un ciclu, căci azi testul arata negativ, e posibil sa se fi dereglat din cauza ca am luat medicamente??? Sau sunt insarcinata dar nu iese la test. Deși nu am simtome, doar ca sanii sunt foarte moi, si temperatura e mereu peste 37.Multumesc de înțelegere.

 3. avraamsara Says:

  Irina nu cred ca este sarcina, la inceputul sarcinii ai simtome asemanatoare celor menstruale.Mergi la medic pentru un control, daca testele ti au iesit negative nu este sarcina ci o derglare.Mult succes.

  ________________________________

 4. avraamsara Says:

  Irina nu cred ca este sarcina ci o dereglare, daca mergi cu avionul nui nici o problema eu stiam ca de la 6 luni de sarcina nu mai ai voie sa calatoresti cu avionul.Mult succes.

  ________________________________

 5. daca fac spalaturi vaginale cu ceai de maru lupului,se distruge flora vaginala?

 6. in 30 august(vineri) am avut contact neprotejat iar in 13 septembrie trebuie sa-mi vina menstra,am sanse sa raman insarcinata?

 7. nu mai raspunde chiar nimeni aici?

 8. evident ca exista sansa cumpara de la farmacie un test de sarcina si-ti va arata 99%

 9. Daia eu stiu ca spalaturile cu ceaiuri nu sunt daunatoare.

  Uite aici un articol despre marul lupului AI DIN MARUL LUPULUI

  Marul Lupului, chiar daca pare greu de crezut, are efecte in foarte multe afectiuni: ulcer gastro-duodenal, ulcer varicos, pancreatita, hemoroizi, caderea parului, pelada, slabirea organismului, viermi intestinali, giardia, colita, dispepsie, constipatii, dureri de gat, stari depresive, neliniste, insomnii, acnee, candidoze si herpes bucal, anexite violente, fibrom uterin, ulceratii uterine, chisturi ovariene, cancere uterine, ciroze, boli ale sistemului nervos, noduli hormonali si ganglionari, infectii externe grave, arsuri, muscaturi de orice fel, rani deschise etc. Dupa cum vedeti Marul Lupului este o planta cu valoare terapeutica deosebita – tratament ulcer. In cazul tumorilor maligne (gradul I-III), important este ca bolnavii sa o foloseasca in faza incipienta. La cancer, Marul Lupului stabilizeaza boala, oprind inmultirea necontrolata a celulelor si ridicand imunitatea organismului. Aceasta planta a fost utilizata inca din Egiptul antic pentru muscaturile de sarpe si mai tarziu a fost folosit in promovarea contractiilor uterine la nastere. Vom prezenta cateva afectiuni la care foloseste aceasta planta: piele: eczeme, dermatoze, infectii cu ulceratii, rani, taieturi, arsuri, opariri, regenerarea pielii (stimularea colagenului si elastinei), stimuleaza formarea de noi celule; circulatie: ulcer varicos; aparatul gastrointestinal: hemoroizi externi, colon iritat; aparatul genital la femei: reglarea ciclului, sterilitate, vaginite, trichomoniaze, prurit vaginal, vulvitr, gonoree, fibrom uterin, chisturi ovariene, mamare, infectii mamare (galactoforite, fisuri mamelonare, limfangite, abcese). aparat genital masculin: cancer de prostata. Efect terapeutic: diaforetic, febrifug, Ceai din Marul Lupului, antibacterial, antifungal, depurativ. Mod de intrebuintare: Produsul se poate prezenta sub forma de: ceai, tinctura sau alifie. Se va utiliza astfel: Infuzia: peste o lingurita de marul lupului introducem 200 ml apa clocotita, lasandu-se cu vasul acoperit pana ce va deveni caldut, se strecoara cantitatea consumandu-se in cursul zilei. Uz intern: Colon iritat include si combinatia de plante pentru tumori canceroase consumandu-se in paralel si ceaiul de napraznic. Uz extern: Peste o lingurita de marul lupului se introduc 250 ml apa clocotita, se lasa vasul acoperit, cand este caldut se strecoara si se va tampona locul afectat cat mai des, peste noapte se vor pune comprese pentru urmatoarele afectiuni: eczeme, dermatoze, infectii cu ulceratii, rani, taieturi, arsuri de orice fel, regenerarea pielii, stimularea formarii de noi celule, ulcer varicos. Pentru aparatul genital la femei dupa acelasi mod de intrebuintare, dar se vor face spalaturi (cu irigatorul) seara la culcare si se vor consuma in paralel combinatiile de plante uz extern. Tinctura: Alcoolica (38% alcool secara) se va adauga cate o lingurita in ceai de galbenele pentru tumori canceroase. Pentru colon iritat cate o lingurita de tinctura in fiecare ceai din combinatia pentru colon. Pentru: spalaturi vaginale cate o lingurita de tinctura in ceaiul de marul lupului sau de galbenele. A nu se depasi doza, planta contine o substanta otravitoare asemanatoare colicinei alcaloide.

 10. Daia daca erai in perioada fertila poti ramane insarcinata, daca nu cum sa ramaii? Mult succes.

 11. Buna sunt Cristina, am ramas insarcinata dar e normal sa am dureri d burta in special seara

 12. Buna,ma numesc Gaby si mi-e cam teama ca am ramas insarcinata,am senzatii de voma,de ameteala,mi-e foame tot timpul iar ciclul imi intarzie,am devenit mult mai nervoasa si nu mai am chef de nimic,poate ma puteti ajuta cu un sfat,multumesc frumos.,

 13. Gbriela fa un test cu prima urina si indiferent de rezultat repeta l in cateva zile.Ar fi bine sa mergi si la un control , mult succes.

 14. Buna fetelor mie imi intarzie mestruatia si cate 4 zile si sani imi sunt tari mi-am facut un test de sarcina si mia esit negativ nustiu ce sa cred sunt insarcinata sau nu si cand am contact sexual am dureri????

 15. Buna Sara sunt insarcinata in 36 de saptamani si am niste contractii ma ia cu tot cu spate k la menstra am fost la spital marti mi’au spus k sunt dilatata un cm acum fac niste injectii pt maturizarea plamanilor in caz de se naste nu stiu ce sa fac sa mai stau acasa sau sa ma duc la spital

 16. avraamsara Says:

  Draga mea ,

  Daca contactele sunt dureroase ia legatura cu medicul nu este normal.Mult succes si sper sa ne dai cat de curand vestea cea mare.

  Sara

 17. avraamsara Says:

  Mirela mult succes si daca e sa vina te asteptam cu vestea cea mare.

  Sara

 18. ana-maria claudia Says:

  buna fetelor,ma numesc claudia am 23 de ani si am o intrebare:deci azi dimineata am avut raport cu viitorul meu sot de dorim un ingeras a ejacuat in mine dupa o ora am fost la baie mai sunt sperante sa fi ramas gravida sau mai trebe sa incercam?

 19. Buna 🙂
  Acum 11 zile am av contact sexual in perioada fertila si peste 3 zile trb sa.mi vina..mi.am facut 2 teste si au iesit negativ ..e prea devreme? Ca si simptome nu stiu ce sa zic..ma dor sanii si spatele si mai tot timpul sunt obosita si mi.e somn..greata nu imi este, urinez des si am ceva dureri de ovare si ma doare in partea stanga uneori.. dar nu stiu in ce categorie sa le clasific..ma poate lamuri cineva?am folosit crema in zona intima (lomexin) se poate sa fi influientat testul?

 20. Buna 🙂 am nascut pe 24 decembrie 2013 o fetitza de 2900 gr si 48 cm sanatoasa nascuta prematur la 36+3 zile multumesc Sara

 21. Buna seara. Am si eu o mare dilema si marturisesc ca sunt speriata. Mi-am inceput viata sexuala pe 31 ianuarie, iar dimineata am luat pastila de a doua zi. Ultima menstruatie am avut-o pe 7 martie. Sambata trecuta s-a intamplat un foarte scurt contact sexual neprotejat(noaptea 15-16). De atunci am mancarimi si senzatie de usturime uneori, o secretie vaginala abundenta cu bucatele consistente in ea, urinari frecvente si dureri permanente de burta. Ma gandesc la candidoza. Luni vreau sa-mi fac un test papanicolau si al secretiei vaginale. Vreau sa va intreb: sunt sesizabile semnele unei sarcini la doar o saptamana si se poate depista o sarcina la doar o saptamana?

 22. Orice bataie de inima isi revendica dreptul la viata.stop avorturilor.
  …..Raluca simion neamtu.piatra neamt.opreste-te!

 23. Nu am facut test de sarcina , dar ma simt obosita si am dureri de burta in partea stinga cind ma inervezi , ma doare pieptul.ce poate sa fie ca sunt gravida?

  Buna ziua, trebuia sami vina ciclu pé data de 26 martie si deja 11 zile nu a venit. Cu vrio 4 zile inainte am am avut contact sequel cu iubitul meu. Ma simt obosita si am sure right in part ea stinga de burka cind ma inervezi. Pot sa fii insarcinata? 

  maria pe aprilie 8, 2014 la 6:50 am

  Am multe pofte si manic forte mult si biau mult lichid. Si deja am 2 saptamini de cind nu am ciclu .deja nu stiu la ce sa ma gindesc, ma gindesc ca sunt gravida. Ajudatima va rog frumos.

 24. avraamsara Says:

  Mirela,

  Felicitari si ma bucur ca ai impartasit aceasta veste minunata si cu noi.

 25. buna tuturor. Sara mai esti pe aici? te pup! bebe al meu face 1 an si 9 luni in curand.
  acum mai vreau un alt bebe. si vroiam sa va intreb- cine stie- daca, cu pietre la fiere, poti ramane insarcinata?iti cauzeaza pb aceste pietre? treb sa scoti fierea neaparat daca le descoperi sau se poate sta si naste cu ele cu un regim bun alimentar? mersi. elena

 26. Nastic Beatrice Iasmina Says:

  buna ma numesc Iasmina , am 21 de ani de cateva zile am o stare de oboseala si de foame , ma dor sani , am stari de ameteala , de oboseala si pofta de mancare. credeti ca asi putea fi insarcinata?

 27. Nastic Beatrice Iasmina Says:

  buna tot Iasmina sunt cum pot sa imi dau seama ca sunt insarcinata ?

 28. avraamsara Says:

  Buna Elena, mai sunt din cand in cand, acum nu mi mai permite timpul si doar 2 saptamani mai am de asteptat pana o sa mi strang puiutul in brate. Felicitari pentru bebe 1 si mult succes cu bebe 2 , eu cred ca ar trebui sa discuti cu medicul tau ginecolog el te poate indruma mult mai bine decat mine. Mult success si te astept cu vestea cea mare.

  Avraamsara

 29. avraamsara Says:

  Iasmina daca ai contacte neprotejate poti ramane insarcinata, dar menstruatia ti a intarziat, ai o menstruatie regulata? Fa un test de sarcina cu prima urina.

  Mult succes si te asteptam cu vesti.

  Avraamsara

 30. Buna fetelor… am si eu o problema, de obicei am ciclu de 5-6 zile iar luna asta mi-a venit doar 2 zile. am avut contakt sexual ne protejat, sar putea fi ramas insarcinata? ajutatima va rog. mersi

 31. buna ziua sunt alex am o problema sotia mea este in 4 luni de sarcina eu nu vreau sa faca avort nici ea nu vrea dar parinti iei vor sa ii faca ea sar putea sa faca din cauza ca o terorizeaza tatal iei cu cine trebuie sa iau legatura sau bagat intre noi si au luato la iei acasa de luni decand amvenit din delegatie nu stiu nimic de ea decat prin vb ce se aude pe la ea prin sat astept un raspuns la adresa de email alex_sate 2005@yahho.com multumesc

 32. Buna ziua,ma puteti ajuta cun sfat..am avut ciclu pe data de 26 iulie ultima data,in august am avut relatii neprotejate si nam avut ciclu,iar azi 10 septembrie mi sa inceput ciclu,oare a fost o sarcina?Ca tare ne dorim un bebe?

 33. buna ziua doamna avram sara ma numesc ana maria am mai vb cu dumneavoastra acum vreo cateva luni in urma eu am avut ovare polichistice acum in august cand am fost in tara mi a zis doctorul k nu mai am si mi a dat niste pastile sa regularizeze menstruatia zice el se numesc soy aid as vrea sa stiu cu aceste pastile pot ramane insarcinata sau sunt pilule ce nu dau voe sarcini? am nevoe neaparat de raspuns k sa stiu sa nu le mai iau va multumesc ast raspuns

 34. Buna burtici!Am nevoie de un sfat,o parere.Sunt o burtica de 35 de sapt si de ieri am dureri de burtica si mi se intareste.cred ca sunt contractiile sunt la prima sarcina si nu stiu cum stau treburile.ce sa fac sa mai stau acasa sau sa ma duc la spital?dopul am vazut ca se elimina insa nu am urme de sange.multumesc

 35. Buna,sunt insarcinata in 6 săptămâni dar sunt cam ingrijorata,am niste dureri ca si cum as mai avea o zi si imi vine menstruatia.este ceva grav programare la medic am tocmai in ianuarie ce parere ai e ceva grav

 36. Buna, am o intarziere de aproape 2 luni ,dar acum 2 zile am facut sex neprotejat . Tin sa spun ca a ejaculat in mine ,dar nu foarte mult de asemenea s-a scurs afara . As dori un sfat ,o parere daca este posibila instalarea unei sarcini avand in vedere intarzierea asta probabil provocata de o dereglare . Multumesc

 37. ce trebuie sa fac sa nu mai primesc e-mail despre gravide ?

 38. Sunt disperata

 39. Ma poate ajuta si pe mi e cine daca se poate..mea revenit ciclu dupa 2 saptamini de intirziere ce poate fi?

 40. Salut fetele ce mai faceti.cum va simtiti..pup

 41. lacramioara Says:

  buna avraamsara
  da mi si mie adresa ta de fb sa vb mai multe aici vad ca nu mai vb nimeni te rog frumos sa mai vb despre sarcina pup

 42. Vero cand te confrunti cu situatii de genul fa un test de sarcina cu prima urina, mult succes pe viitor.

 43. Anamaria sincera sa fiu nu stiu ce pastile sunt dar banuiesc ca sunt anticonceptionale, deobicei ginecologii prescriu anticonceptionale cand ai chisturi.Asta ar fi trebuit sa il intrebi pe medic.Mult succes.

 44. Oana sper ca totul a decurs bine.

 45. lacramioara eu nu prea intru pe fb din lipsa timpului, daca as fi putut as fi intrat aici foarte des dar am sa incerc sa intru de acum inainte cat de des pot.Mult succes.

 46. Buna, Tatiana am fost la hcg si nu a dat noutati bune,endocrinologul mea prescris din nou duphaston 10 zile pina in prima zi a CM si inca sa ma duk la ea.

 47. salut avramsara am nascut acum 6 luni si am facut sex neprotejat inainte cu 2 zile sa imi vina menstruatia si cand am avut menstruatie tot neprotejat am 19 ani e posibil sa raman insarcinata sunt sanse ?

 48. si daca sunt sanse cum imi dau seama ca sunt insarcinata a doua oara ca pieptul e moale il am lasat am alaptat doua luni de zile care sunt semnele la a doua sarcina si simtomele spunemi si mie te rog ca ciclul nu il am regulat deloc e dereglat

 49. iartama mam exprimat gresit acum 7 luni am nascut

 50. am si eu o intrebare,ultimul act sexul a fost pe 22 decembrie 2014…in ianurie mi.a intarziat ..am facut test a iesit negativ..in februarie nu mai stiu data exacta cand mi-a venit..:D acum iar imi intarzie cred..e posibil sa fiu insarcita ?si sa-mi fi venit peste sarcina,,si testu sa iasa negativ?multumesc..astept raspuns

 51. Se poate sunt sanse da mici sau e o dereglare dute la ginecolog cel mai bine

 52. au fost momente cand imi inatarzia si 1 2 saptamani…dar as putea sa mai fc unu si daca iese tot negativ??e posibil sa fiu si sa iasa negativ?…st intr.un oras nou si nu prea cunosc doctorii si unde sa merg

 53. Geogeo eu miam dat aici cu parerea poate e o dereglare ori ai vreun chist ovarian ai simtome de gravida tie rau ametesti poate pot sa te ajut daca imi dai mai multe detalii

 54. Si eu cand am avut chist ma simteam ca si cum eram insarcinata spunemi te rog cum te simti si poate iti pot da cateva sfaturi si cati ani ai daca nu te superi

 55. am 20 de ani …da am mai avut dereglari ..2 saptamani imi intarzia imi venea si la 48 de zile ..dar in ianurie mi.a venit in jur de 20 si fb pe 19..iar acum nu mi-a venit ..acum ma dor sanii ii am mici dar ma doar la pipait..rau nu imi e ..nu ametesc ..nu stiu..joi o sa fac un test ..ultimul contact a fost in decemrie ..multumesc mult..ma speri ptr k a al 4-lea contact sexual din viata mea :d

 56. mers si mai des la baie. dar foarte putin..si ma si stresez asa …

 57. geogeo credema si eu ma simt la fel ametesc ma doare capu de 6 zile sunt asa o sa fac un test luna ce vine cred ca esti ori ai chist fa testu si daca iasa negativ dute la control

 58. am avut contact sexual neprotejat pe data de 8 martie pe 11 am avut stop ma tinut pana pe data de 17 pe 17 am avut contacte sexuale neprotejate plus si in timpul menstrei iar pe data de 23 am fost fertila si am avut contact neprotejat cu ejaculare ideea e ca mie de cand mia trecut stopu mie rau ma doare capu ametesc a inceput sa ma doara usor sanii senzatii de voma dureri de burtica ca la menstra decand in cand dureri de cap ameteli vcedem ce o fii crezi ca am ramas insarcinata sau fetelor oricare spunetimi dativa cu parerea va rog frumos si geogeo fa un test peste 1 saptamana sau 2 sa vezi daca esti

 59. luna trecuta cand am facut mi-a iesit negativ..tu daca poti consulta un doctor mergi la el..eu chiar nu mi-as dormi sa-mi vina peste sarcina ..dar rau mie nu imi e..tu cati ani ai ?

 60. tu ai facut test ce ti-a iesit?eu sper sa-mi vina si testu sa imi fie negativ..

 61. inca nu miam facut luna care vine imi fac 19 am

 62. Si daca esti insarcinata nu ridica cutitul asupra bebelui nul avorta pastreazal ca un bebe un inger de la Dumnezeu eu mai am o fetita de 7 luni si acuma daca imi mai da Dumnezeu inca unu il pastrez si pe ala te rog din suflet sa nul avortez sa nu fii o criminala Dumnezeu te va ajuta sal cresti nul mania pe Dumnezeu care tia daruit un inger in pantecul tau el tea binecuvantat cu un bebe sa ai grija de el nu sa il omori te pup si sper sa te fii ajutat cat de cat cu sfaturile

 63. geogeo ce mai faci cum mai esti?

 64. am facut azi inca unul..e negativ si asta ce parere ai ?

 65. da dar tu poate ai o familie,eu sunt studenta ..parintii imi dau foarte multi bani ,azi mi-au luat masina sg nu ar fi deacord cu asta …nici nu ar accepta nu st pregatita eu sunt o simpla copila..propabil imi intarzie 5 zile o sapt ..dar cred k o sa-mi vina ca na si asta e negativ.in ianurie mi-a venit feb mi.a venit …..tu ce crezi?

 66. ca poate ai chist dute la medic te rog eu

 67. da am sunt maritata mam maritat la 17 ani si am si ramas insarcinata si la 18 ani am nascut

 68. si nici eu nu ma pot duce la medic ca am actele expirate trebuie sa mi le fac doar la urgenta daca este cazul sunt in alta tara daca vrei sa mai discutam iti las adressa mea de facebook si ma poti intreba ce vrei tu iti pot da sfaturi

 69. multumesc lasa-mi adersa ta de fb ..te pup

 70. Nicoleta sitaru spunemio si tu pe e a ta ca sa stiu si eu care esti

 71. te pup si eu :*

 72. Mai intra cineva sunt ana din timisoara am 20 de ani am avut contacte sexuale neprotejate chiar si in timpul menstrei si dupa si la fertilitate ideea e ca imi doresc un bebe mie rau de cateva zile si nustiu ce sa cred cm trebuie sa imi vina pe 7 sau 8 aprilie ma doare burta dureri de sani ii simt mult mai grei ca inainte si nustiu ce sa cred am un test dar inca nu mia intarziat menstra si cred ca e prea devreme sa il fac acum dativa si voi cu parerea am ramas sau mai am de muncit?

 73. Buna am dureri de burta si de sani ma doare rau sanul stang mai sensibil decat dreptul oare am ramas insarcinata?

 74. nu ai ramas gabriela,deoarece asa am avut si luna aceasta …trebuie sa iti vina!

 75. Geogeo de catva timp ma simt asa decand ma lasat stopu luna trecuta cam dupa o saptamana am facut si sex neprogejat in perioada fertila sper din suflet sa fii ramas ca sa numai imi vina stopu luna asta imi doresc din inima un bebe 😦 sper sa mil dea Dumnezeu

 76. avraamsara Says:

  pisicuta34 un test de sarcina , sper ca totul este bine te asteptam cu vesti

 77. avraamsara Says:

  geogeo atata timp cat ti a venit menstra nu este sarcina

 78. Buna ziua!Am o intrebare pe data de 13martie mi-a venit menstruatia si am vomitat.pe data de 31 martie a inceput sa ma doare sfarcurile la orice atingere este posibil sa fiu insarcinata!Va multumesc!O zi buna!

 79. Hei avramsara pe data de 8 am avut contact sexual cu ejaculare pe data de 11 mia venit stopu pe data de 17 ma lasat dupa pe 23 am fost fertila am avut contacte sexuale neprotejate cu ejaculare chiar si in timpul menstruatiei dupa 1 saptamana si a inceput sami fie rau azi trebuia sa vina menstra dar nu absent sanii ma dor sensibili sfarcurile ma inteapa greturi am balonata sunt de 2 zile nu am iesit afara am mai nascut odata dar la prima sarcina nu a fost asa dureri de cap migrene. Ameteli nu prea mai suport lichidele beau apa imi vine sa vars imi doresc din inima al doilea bebe sper sa fie acolo oboseala balonari stari de rau urinari frecvente si scurte mam simtit rau acum 1 saptamana exact ca la stop dar nu a venit si nici sa nu vina vreau doar sami spui daca poate fii vorba de simtom de sarcina ori de chist ovarian te rog nu ignora mesaju am un test de dimineata dar nu pot sal fac poate e prea devreme astept raspunsul tau cu sufletul la gura te pup si iti urez un paste fericit si tot ce iti doresti.

 80. Avraamsara mia venit stopu 😦 dar simtomele persista stopu e in cantitate mica si umpic mai deschis asa la culoare curge cand si cand dar sanii tot ma dor si sunt sensibili burta nu ma doare ciudat sa mai fac testul ala de sarcina sau numai e nevoie?

 81. Avraam sara iartama e mai inchis cateodata la culoare spre maro asa si cateodata insotit de o scurgere ca albusul de ou sanii nui pot atinge mai are rost sa fac testul exista posibilitatea sa mi fii venit peste sarcina?

 82. am si nascut acum 9 luni

 83. te rog spunemi

 84. Sau tatiana raspundetimi careva

 85. Buna ! Am si eu o intrebare ,pe 30 martie am avut ultimul act sexual neprotejat iar pe 3 aprilie a aparut menstruatia . Luna aceasta ma asteptam sa vina pe 1-2 dar suntem in 5 si nu a aparut . Am facut inainte de intarziere un test care a aratat negativ ,astazi dupa ce am observat intarzierea am facut un alt test de tip banda ,problema este ca acesta imi arata doua linii una rosie si una mai stearsa ,cea de control rosie cea de test mai roz . Acum nu stiu ce sa cred este posibil ca testul sa aive o linie inainte sa fie folosit? Eu nu cred dar as vrea o parere

 86. Eu zic ca esti insarcinata fa inca un test si dute fa si un beta hcg succes

 87. Hey ca sa se inteleaga dute ce lai bagat in urina tia aparut a doua liniuta sau inainte cand lai deschis avea doua liniute ca nu se intelege ce vrei tu sa spui zii mai dezvoltat te rog ca sa stiu ce sfat sa ti dau daca a aparut dupa ce lai bagat in urina la cateva minute da esti gravida daca lai avut asa de prima data nustiu ce sati zic asa o fii testu dezvolta problema ta mai amanuntit ca sa se inteleaga

 88. Dute-dupa iartami greseala

 89. Buna seara.Am o intrebare,pe data de 11 aprilie am avut ciclu ,care m.a tinut 6 zile,acu pe 11 ar trebui sa imi vina,imedeat dupa terminarea menstruatiri in aprilie am avut contact sexual neprotejat dar nu a ejaculat in nauntru,in urma cu 2 zile am abut niste junghiuri destul de puternicw in partea stanga la ovar,si incepand de azi cu o zi ibainte de venirea ciclului am observat o scurgere albicioasa m.ai groasa(vascoasa),pe langa acest simptom ametesc si ma simg fata vlaga ca si cum as avea tensiuneica,glicemie scazuta,si cand ma ridic din pat ametesc,eu inca alaptez ,oare cw credeti e posibil sa gi ramas insarcinata?! Avand in vedere consistenta si culoarea secretiei inainte de ciclu?

 90. Demian Alina Says:

  Salut, am nevoie sa ma ajutati cu o parere… Am 10 saptamani de sarcina si totul pare sa fie in regula pana acum. Maine urmeaza sa merg sa fac primele analize de sarcina dar pana ajung din nou la medic…ceva ma pune pe ganduri si sper ca totul e bine. Aseara am avut o scurgere maro cu mici urme de sange (ca in ultimele zile de ciclu) iar dimineata din nou dar mai putin. Se pare ca s-a oprit… intrebarea mea este…ce parere aveti despre asta si daca merg joi la medic cand am si analizele e tarziu?

 91. Demian si lauraa ducetiva la medic cel mai bn nu e de stat

 92. Catalina Says:

  Buna , problema mea nu e legata de sarcina dar mi as dori sfatul vostru . Am o secretie alba de ceva ani si dureri oribile cand imi vine ciclu ( + ca vomit tot si apa daca beau, frisoane , deranjat la stomac , febra) , nici macar nu pot sa stau in picioare de durere. Am fost la ginecolog , mi am facut testele necesare iar de acolo mi s a spus ca am niste chisturi foarte mici pe ovare si sa folosesc niste ovule si ca secretia alba e normala . Problema e ca nu pot sa stau fara absorbante subtiri deloc deoarece e destul de multa ( nu are miros ) . Am inceput sa i au anticonceptionale iar durerile menstruale s au diminuat cam 90% dar secretia alba e tot acolo si ma deranjeaza destul de mult . E vreun tratament ceva care ar putea sa diminueze cantitatea?E intra adevar normala?

 93. Daca ginecologul a spus ca e normala atunci asa e mai e niste ovule dela farmacie eu am avut asa in sarcina si mi sa ovule si spalari cu rosalgin. Plus gel vaginal intim cu care ma spal si acum sfatul meu e sa consulti alt ginecolog sa vezi parerea altuia o seara placuta si sper ca tiam putut fii de ajutor si inca ceva foloseste lenjerie de bumbac si schimbo des asta e cel mai important plus spalari in fiecare seara cu gel intim si schimba si absorbantul des o seara placuta te pup ai grija de tn

 94. Luna trecutaio venit menstruația pot sa rămân gravida ?

 95. buna..am si eu o intrebare..am avut contact sexual pe 18 luna aceasta cand as putea sa fac un test de sarcina sa vad daca am ramas sau nu insarcina dupa cat timp de la contactul sexual..multumesc

 96. Buna!! Ai putea ramane însărcinată daca esti virgină?sau sa rămâi însărcinată doar daca iti ajunge sperăm de a lui ?

 97. alexandra Says:

  buna ziua! Am si eu o intrebare, bineinteles, daca nu deranjez emoticon smile in urma cu 10 zile am avut ultimul act sexual cu prietenul meu, iar acum 3 zile trebuia sa imi vina ciclul menstrual..tinand cont ca nu mi-a venit menstruatia, ar putea fi vorba de o sarcina? se poate ca o sarcina sa se fi „instalat” si ca din aceasta cauza sa nu-mi vina menstruatia sau poate fi vorba si de o raceala? Va multumesc!

 98. Bunaziu am otrebare sotia amea avut mestra pe data 02 08 2015 si dain data de 04 08 2015 am facut dragoste si de trei ori miam dat drumul odata cu ia an rest am facut dragoste an fie care zi eposibil sa ramaie an sarcinata finca noi asta vrem sa avem un copil va ro mult sami dati un raspus urget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s